Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Την αντίθεσή της με την πολιτική εποικισμών που ακολουθεί το Ισραήλ ως προς το ζήτημα της Γάζας, εξέφρασε σήμερα (21/08), η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη.

Όπως υπογράμμισε, «η κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και απειλεί να ακυρώσει οριστικά την προοπτική λύσης δύο κρατών, αλλά και κάθε πολιτική διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη».

Η Μελόνι σημείωσε ότι «η Ιταλία παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις αποφάσεις του Ισραήλ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, τονίζοντας εκ νέου τη στήριξή της στην ειρήνη, την ασφάλεια και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιλογή του Ισραήλ να προχωρήσει στην κατοχή της Γάζας ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, χαρακτηρίζοντάς την ως «κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ήδη κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram