ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Β.Ορμπάν: «Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία»

«Η αποτυχία της διπλωματίας έφερε την επίθεση της Ρωσίας»

Β.Ορμπάν: «Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία»

Ο Βίκτορ Ορμπάν εκτίμησε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, και τάχθηκε υπέρ των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για να τεθεί τέλος στη σύγκρουση.

“Είναι προφανές ότι η στρατιωτική λύση δεν προχωρά”, δήλωσε κατά τη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στο Κατάρ, εκτιμώντας ότι η ρωσική επίθεση το 2022 είναι αποτέλεσμα της “αποτυχίας της διπλωματίας”.

“Αν δούμε την πραγματικότητα, τους αριθμούς, το πλαίσιο και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα, είναι προφανές ότι δεν θα υπάρχει νίκη για τους φτωχούς Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης. Αυτή είναι η θέση μου”, δήλωσε ο Ορμπάν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος διατηρεί δεσμούς με το Κρεμλίνο, είναι ένας από τους ελάχιστους ηγέτες, ο μόνος της ΕΕ, που δεν έχει επισκεφθεί το Κίεβο.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουγγαρία αρνείται την αποδέσμευση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, δηλώνοντας “βέβαιος” ότι η βοήθεια αυτή θα αποδεσμευτεί.

Για τον Βίκτορ Ορμπάν, μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία ασφαλείας πρέπει να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με τη Μόσχα έπειτα από μια εκεχειρία. “Ως κράτος, η Ουκρανία είναι ασφαλώς πολύ σημαντική αλλά πιο μακροπρόθεσμα, από στρατηγική άποψη, αυτό που διακυβεύεται είναι η μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είναι σαφές ότι χωρίς τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει αρχιτεκτονική ασφάλειας για την Ευρώπη. Και αυτός ο πόλεμος δεν θα μπορεί να σταματήσει, παρά μόνο εάν οι Ρώσοι καταλήξουν σε μια συμφωνία” με την Ουάσινγκτον, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.