ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Β.Πούτιν: «Η Γερμανία υποφέρει περισσότερο από τις “παγωμένες” σχέσεις με τη Ρωσία»

«Η συνεργασία μας θα ωφελήσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο»

Β.Πούτιν: «Η Γερμανία υποφέρει περισσότερο από τις “παγωμένες” σχέσεις με τη Ρωσία»

Η “παγωμένη” κατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας δεν ωφελεί καμία από τις δύο χώρες, αλλά η Γερμανία είναι αυτή που υποφέρει περισσότερο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τελετή υποδοχής των νέων πρεσβευτών ξένων κρατών.

“Η σημερινή “παγωμένη” κατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία, και όχι με δική μας πρωτοβουλία, θέλω να το τονίσω αυτό, δεν είναι επωφελής, δεν είναι επωφελής ούτε για εμάς ούτε για εσάς. Αλλά πρώτα απ’ όλα, κατά τη γνώμη μου, για τη Γερμανία”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία και η Γερμανία έχουν αναπτύξει “ρεαλιστική, επιχειρηματική συνεργασία” για περισσότερο από μισό αιώνα.

“Αυτό έχει ωφελήσει και τα δύο κράτη και, ίσως, όχι μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ειδικότερα, η ενέργεια ήταν πάντα ένας ελκυστικός τομέας της διμερούς συνεργασίας. Επί δεκαετίες, η χώρα μας προμήθευε τη Γερμανία με φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο αέριο, πετρέλαιο και άλλα ενεργειακά προϊόντα, άλλες πρώτες ύλες ενέργειας αξιόπιστα, χωρίς διακοπή, σε προσιτές, λογικές τιμές. Και αυτή η συνεργασία κυριολεκτικά υπονομεύτηκε, μεταξύ άλλων και από το σαμποτάζ στους Nord Streams”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG, ο διαχειριστής των αγωγών, ανέφερε “πρωτοφανή καταστροφή” που συνέβη “σε τρία σκέλη των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2”. Στις 26 Σεπτεμβρίου, Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις υπεράκτιες διαδρομές των αγωγών.

Μετά από αυτό, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για την πράξη της διεθνούς τρομοκρατίας. Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία ανακοίνωσαν τις δικές τους εθνικές έρευνες, αλλά αρνήθηκαν να εμπλέξουν τη Ρωσία σε αυτές.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε επίσης ότι, εκτός από τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς, έχουν διακοπεί και οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας που είχαν αναπτυχθεί με τόση επιτυχία στο παρελθόν στον επιστημονικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και οι δεσμοί μεταξύ των ίδιων των λαών των χωρών.

“Η Ρωσία, θέλω να το τονίσω αυτό, πάντα υποστήριζε την οικοδόμηση των ρωσογερμανικών σχέσεων στις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου οφέλους, του σεβασμού των συμφερόντων του άλλου. Επαναλαμβάνω: τέτοιες σχέσεις είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη”, κατέληξε ο Πούτιν.

Στις 21 Ιουνίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία υπέγραψε τον διορισμό του Αλεξάντερ Λάμπσντορφ ως πρέσβη της Γερμανίας στη Μόσχα. Ο Geza Andreas von Geyr, ο προηγούμενος πρέσβης, υπηρέτησε στη θέση αυτή για τέσσερα χρόνια πριν αποχωρήσει από τη Μόσχα στα τέλη Ιουλίου. Ο Λάμπσντορφ θεωρείται κορυφαίος εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής στο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) της Γερμανίας. Είναι γνωστός για τη σκληρή κριτική που ασκεί στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του FDP μίλησε για τη σημασία της διατήρησης της “ενότητας της Δύσης” σε θέματα υποστήριξης της Ουκρανίας. Κατά τη γνώμη του, οι εκπρόσωποι των δυτικών χωρών θα πρέπει να αποτρέψουν “τη Ρωσία από το να αυξάνει την πίεση στους γείτονές της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.