ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαμαρτύρονται για τη σύλληψη εγκληματιών πολέμου

Διαμαρτύρονται για τη σύλληψη εγκληματιών πολέμου

 Χιλιάδες πρώην μέλη του UÇK (Ushtria Çlirimtare e Kosovës- Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου), εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψη,  μια ομάδας διοικητών του UÇK, οι οποίοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου, από την αποστολή των ευρωπαϊκών δυνάμεων ασφαλείας – EULEX.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας ο ακτιβιστής Adem Demaçi, μίλησε ενώπιον των συγκεντρωμένων και ζήτησε από την EULEX να ρίξει φως σχετικά με την τύχη των αγνοουμένων του πολέμου, αντί να ασχολείται με τους πρώην στρατιωτικούς διοικητές του UÇK.

Ζητήθηκε, συγκεκριμένα, έρευνα και δίκη εναντίον Σέρβων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει βία εναντίον του άμαχου πληθυσμού προκαλώντας γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

«Ζητάμε από τη EULEX να αναδείξει τα εγκλήματα των Σέρβων, οι οποίοι σκότωσαν χιλιάδες Αλβανούς», είπε ο Adem Demaçi ενώπιον των διαδηλωτών, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Μόνο που τους Σέρβους τους δικάζουν ακόμα και εάν …έξυναν τη μύτη τους, αντίθετα Αλβανοί, Κροάτες και Βόσνιοι, αθωόνονται με μοναδική ευκολία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.