ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας ζητούν την κατασκευή δεύτερου τεμένους στην περιοχή Gotse Delçev

Οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας ζητούν την κατασκευή δεύτερου τεμένους στην περιοχή Gotse Delçev

Οι μουσουλμάνοι που ζουν στην πόλη της  Gotse Delçev «ΓκότσεΝτέλσεβ»της Βουλγαρίας αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα λόγο του προβλήματος ανεπάρκειας ενός τεμένους που στην πραγματικότητα υπάρχει αλλά βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Το κεντροδεξιό κυβερνών κόμμα GERB ως λύση στο επικείμενο ζήτημα πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην πόλη των 800 Μουσουλμάνων, για την ανέγερση η όχι ενός δεύτερου τεμένους .

Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει και στην πόλη δεν υπάρχει ένα τζαμί. Το τέμενος Karaca Paşa του 15ου αιώνα πέρυσι κατάρρευσε εντελώς και η σημερινή του εικόνα θυμίζει ένα ερείπιο και παρόλο που παίρνει μέρος στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς δεν πραγματοποιείται καμία εργασία αναστήλωσης στο τέμενος και η κοινότητα των μουσουλμάνων αναγκάζονται να προσέρθουν για τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε μια μικρή αίθουσα στην δομή του κτηρίου της μουφτείας.  Επίσης στην συνοικία των Ρομά υπάρχει ένα μικρό τέμενος .

Εντωμεταξύ η μουσουλμανική κοινότητα για την απόκτηση ενός νέου τεμένους έκαναν το παν δυνατόν, με πρώτα την αγορά του κατάλληλου οικοπέδου και προετοίμασαν το ανάλογο σχέδιο κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό υπό του Δήμου .

Η λύσης που προτείνεται σήμερα υπό του κυβερνών κόμμα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θα ζητηθεί από τους πολίτες της ΓκότσεΝτέλσεβ να προσέλθουν στις κάλπες και να απαντήσουν στο ερώτημα για την κατασκευή ενός νέου τεμένους στην πόλη τους.

Την αντίθεση του εξέφρασε άμεσα στη πρόταση αυτή της κυβέρνησης το Κόμμα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Τούρκων της Βουλγαρίας αναφέροντας ότι η εξουσία δεν μπορεί να αλλοιώσει  το δικαίωμα πίστης και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Πλεβνελιγιεβ , να ακυρώσει το δημοψήφισμα καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.