ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πατριάρχης Ειρηναίος: «Η Σερβία χωρίς το Κόσοβο δεν είναι Σερβία»

Πατριάρχης Ειρηναίος: «Η Σερβία χωρίς το Κόσοβο δεν είναι Σερβία»

Κάθε ιδέα που θα οδηγούσε στην οριστική απόσχιση του Κοσόβου από την Σερβία απέρριψε, κατηγορηματικά, ο πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος.

Από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti σχετικά με τη Σερβία και το Κόσοβο, ο Σέρβος ορθόδοξος ιεράρχης δήλωσε:

“Η διαίρεση του Κοσόβου και τα νέα σύνορα, που υποστηρίζουν κάποιοι, για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και για την πλειοψηφία του πληθυσμού δεν είναι αποδεκτή λύση. Η Σερβία χωρίς το Κόσοβο δεν θα είναι Σερβία”.

“Όταν από κάποιον άνθρωπο αφαιρείς την καρδιά, αυτός πλέον δεν είναι άνθρωπος” τόνισε ο πατριάρχης των Σέρβων και επισήμανε ότι η θέση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου πρέπει να έχει ως βάση την απόφαση 1244 που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το 1999.

“Η θέση της Σερβικής Εκκλησίας είναι να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση 1244, που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί για τον αλβανικό πληθυσμό απόλυτη ελευθερία και αυτονομία, αλλά το Κόσοβο, εδαφικά, να παραμείνει στη σύνθεση της Σερβίας” υπογράμμισε ο πατριάρχης Ειρηναίος.

Σημειώνεται, ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τη διατήρηση της “παγωμένης σύγκρουσης” στο ζήτημα του Κοσόβου, ευελπιστώντας ότι στο μέλλον μπορεί να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες, σε διεθνές επίπεδο, που θα επιτρέψουν στη Σερβία να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πατριάρχης Ειρηναίος επανειλημμένως έχει εκφράσει την άποψη ότι “εάν το Βελιγράδι υπογράψει την αναγνώριση του Κοσόβου, τότε αυτή η περιοχή θα έχει χαθεί για πάντα για τους Σέρβους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.