ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Βάνδαλοι έκοψαν ένα από τα πιο εμβληματικά δέντρα (φωτο)

Όπως λένε οι ντόπιοι, ακόμη και αν βρεθούν οι δράστες και τιμωρηθούν, το δέντρο θα έχει χαθεί για πάντα.

Βρετανία: Βάνδαλοι έκοψαν ένα από τα πιο εμβληματικά δέντρα (φωτο)

Ήταν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα δέντρα στη Βρετανία, δίπλα σε αρχαίο μνημείο στη βόρεια Αγγλία.

Μέχρι χθες τουλάχιστον, όταν δράστες πριόνισαν και έριξαν καταγής τον κορμό.

Η συκομουριά του Αδριανού είχε φυτρώσει εδώ και 200 χρόνια στα ερείπια του τείχους που είχε χτίσει ο Ρωμαίος αυτοκράτορας για προστασία από τις επιδρομές των Κελτών.

Κόπηκε σκόπιμα, λένε οι αρχές που αναζητούν αυτούς που έκαναν αυτή την «εγκληματική πράξη».

Το δέντρο φύτρωνε ανάμεσα σε δύο λοφίσκους σε ένα σημείο που τραβούσε από χρόνια επαγγελματίες φωτογράφους, τουρίστες, αλλά και χρήστες του Instagram.

Γνωστή και σαν «δέντρο του Ρομπέν των Δασών», η συκομουριά είχε «πρωταγωνιστήσει» στην ταινία του 1991 με τον Κέβιν Κόστνερ.

Όπως αναφέρει ο Guardian έχει συλληφθεί ένας 16χρονος με την υποψία ότι σχετίζεται με το κόψιμο του δέντρου.

Αλλά όπως λένε οι ντόπιοι, ακόμη και αν βρεθούν οι δράστες και τιμωρηθούν, το δέντρο θα έχει χαθεί για πάντα. sycamore_gap_1 sycamore_gap_1 sycamore_gap_4 sycamore_gap_3b sycamore_gap_3a

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
sycamore_gap_2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.