ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ όπου η Νταϊάνα πέρασε με τον Αλ Φαγέντ το τελευταίο της καλοκαίρι

Το διασημότερο γιοτ στον κόσμο

Βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ όπου η Νταϊάνα πέρασε με τον Αλ Φαγέντ το τελευταίο της καλοκαίρι

Το παγκοσμίου φήμης, πολυτελές γιοτ στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέρασε το τελευταίο της καλοκαίρι, με τον τότε σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, ναυάγησε κάτω από τα κύματα της Μεσογείου αφού χτύπησε ένα αντικείμενο, που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, στη Γαλλική Ριβιέρα, το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, επτά άτομα που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά το σκάφος βυθίστηκε σε βάθος σχεδόν 2.500 μέτρων.

«Το πλοίο βυθιζόταν λόγω διαρροής. Σωστικά σκάφη εστάλησαν από την Αντίμπ και οι λιμενικοί εντόπισαν μια σημαντική διαρροή νερού στο μπροστινό μέρος του γιοτ» δήλωσε αξιωματούχος.

«Ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και είχε κρατήσει τις μηχανές σε λειτουργία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το σκάφος να βυθιστεί» πρόσθεσε.


Τα δημοσιεύματα για το Cujo – ινδική λέξη που σημαίνει «Ασταμάτητη Δύναμη» – ήταν δεκάδες όταν το σκάφος ανήκε στον Ντόντι. diana1

Η ιστορία του γιοτ 

Ο παραγωγός ταινιών είχε ξοδέψει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες για την ανακατασκευή του σκάφους.

Αυτό έγινε λίγο προτού το διάσημο ζευγάρι σκοτωθεί σε τροχαίο στο κέντρο του Παρισιού.

Το Cujo κατασκευάστηκε στην Ιταλία το 1972 για τον επιχειρηματία John von Neumann αφού είπε στο ιταλικό ναυπηγείο Baglietto ότι ήθελε το ταχύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο.

Στο σκάφος τοποθετήθηκαν τέτοιοι κινητήρες που του εξασφάλιζαν ταχύτητα 42 κόμβων.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Αλ-Φαγιέντ, το γιοτ έχασε τη λάμψη του.

Παροπλίστηκε το 1999 και πέρασε χρόνια χωρίς να ταξιδεύει, προτού ανακατασκευαστεί από νέους ιδιοκτήτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.