ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τ. Μέι σε Α. Τσίπρα: «Σε καλώ να δείξεις ευελιξία καθώς είναι «μοναδική» ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού»

Τ. Μέι σε Α. Τσίπρα: «Σε καλώ να δείξεις ευελιξία καθώς είναι «μοναδική» ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού»

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «ηγετική στάση και ευελιξία» στην υπόθεση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ η παραίνεση έγινε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με τον Αλ. Τσίπρα, νωρίτερα το πρωί.

Το ίδιο ζητά η Τερέζα Μέι και από την πλευρά τς Τουρκίας καθώς την Δευτέρα σε επικοινωνία της με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον κάλεσε να επιδείξει και εκείνος ευελιξία κάνοντας λόγο για «μοναδική» ευκαιρία για λύση.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ η Τερέζα Μέι «εξήρε τον εποικοδομητικό ρόλο που αμφότερες οι πλευρές [Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι] έχουν παίξει για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε και τόνισε ξανά ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία για να αξιοποιηθεί».

Η Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία απαιτεί όλες οι πλευρές να επιδείξουν ηγετική στάση και ευελιξία», καθώς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει μία λύση».

Αναφορικά με ενδεχόμενη μετάβαση της Πρωθυπουργού στο Κραν Μοντανά κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο επιμένουν στη θέση ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί στο «κατάλληλο» επίπεδο, σημειώνοντας πάντως την ανάγκη επίτευξης επαρκούς προόδου.

Ελλάδα και Βρετανία, μαζί με την Τουρκία, αποτελούν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης.Ελλάδα και Βρετανία, μαζί με την Τουρκία, αποτελούν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.