ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυπριακό: «Πόρτα» από Α.Τσίπρα στον ΟΗΕ – Απέρριψε το αίτημα να μεταβεί στο Μοντανά – Δεν τολμά να «θάψει» την Κύπρο

Κυπριακό: «Πόρτα» από Α.Τσίπρα στον ΟΗΕ – Απέρριψε το αίτημα να μεταβεί στο Μοντανά – Δεν τολμά να «θάψει» την Κύπρο

Aρνήθηκε ο Εληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας να μεταβεί στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, παρά την αποδοχή του σχετικού αιτήματος του ΟΗΕ από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ.Γιλντιρίμ.

Κατόπιν αυτού απέρριψε και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τ.Μέϊ την σχετική πρόσκληση του ΟΗΕ.

Οπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου στο pronews.gr ο διεθνής οργανισμός δεν μπόρεσε να πείσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει συντελεστεί τέτοια πρόοδος, που να επιβάλει την παρουσία των πρωθυπουργών των τριών εγγυητριών δυνάμεων στο Κραν Μοντανά, αλλά ούτε υπάρχει αντιστοιχία του αξιώματος, αφού την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία στην Τουρκία την έχει πλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτός θα έπρεπε να μεταβεί κανονικά και όχι ο “διακοσμητικός” Μ.Γιλντριίμ.

Πηγές της κυπριακής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι έγινε προσπάθεια εκ μέρους του ΟΗΕ να βρίσκονται στην Ελβετία, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες, και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ωστόσο η όποια πρόοδος έχει επιτευχθεί, δεν είναι τέτοια, που να δίνει την εικόνα της τελικής διαπραγμάτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, οι κ.κ. Γιλντιρίμ και Μέι εμφανίζονταν έτοιμοι να μεταβούν στο Κραν Μοντανά, ωστόσο το σκηνικό ανατράπηκε εκ νέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.