ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κατερίνα Λέχου: Τις προάλλες στο φανάρι μου συνέβη κάτι απίστευτο -Ο μανιασμένος άνδρας και το κυνήγι

Κατερίνα Λέχου: Τις προάλλες στο φανάρι μου συνέβη κάτι απίστευτο -Ο μανιασμένος άνδρας και το κυνήγι

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για τη ζωή σήμερα, τους γρήγορους ρυθμούς, την αγριότητα, τη μετανάστευση, το ρατσισμό.

Σε μια διαφορετική συνέντευξή της στο Marie Claire, η Κατερίνα Λέχου, με αφορμή και το ρόλο της ως Κλερ στην παράσταση «Δείπνο», η οποία φθάνει στη σωματική βία υπερασπιζόμενη την άποψή της, είπε: «Προσπαθώντας να τη δικαιολογήσω σκέφτομαι πόσοι γονείς θα έλεγαν, “εντάξει, το παιδί μου χτύπησε κάποιον με αυτοκίνητο κι έφυγε. Τι να κάνω τώρα, να πάρω την αστυνομία ή να μην πάρω; Τι έχει να τρα-βήξει το παιδί μου; Μήπως να το αποσιωπήσω; Ξέρεις, ο μύθος της λέαινας μάνας δεν είναι και τόσο μύθος”».

Η ίδια τα έχει χαμένα με τη βία που παραμονεύει στους δρόμους, εκεί που δεν το περιμένεις και από ανθρώπους που δεν περιμένεις ότι θα γίνουν βίαιοι.

«Τις προάλλες στο φανάρι έγινε κάτι που δεν το πίστευα. Βγήκε ένας τύπος από τη θέση του οδηγού στο μπροστινό αυτοκίνητο και πήρε μανιασμένος στο κυνήγι τον έντρομο άνθρωπο που πήγε να του καθαρίσει το τζάμι. Άφησε το αυτοκίνητο ανοιχτό, έκλεισε την κίνηση και κυνηγούσε φωνάζοντας τον άτυχο καθαριστή. Λεν ήταν απαραίτητα τρελός ή φασίστας αυτός που το έκανε αυτό, ποιος ξέρει τι μέρα περνούσε, τι του είχε συμβεί! Βγαίνεις από το σπίτι σου να κάνεις μια δουλειά και πέφτεις συνέχεια πάνω σε εμπόδια και αυτό σε φορτώνει και μπορεί να φτάνεις να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στο τέλος της μέρας. Ζούμε τιάρα φύσει. Τίποτα δεν μας ηρεμεί, έχουμε καταντήσει να τρέχουμε να κρυφτούμε στο σπίτι μας, το κάστρο μας. Όμως δεν είναι έτσι το φυσιολογικό; Το φυσιολογικό είναι να μπορείς να βγεις να περπατήσεις στην πόλη σου. Στην Αθήνα έχουν μείνει μόνο τρεις-γειτονιές, που μπορείς να βγεις να κάνεις έναν περίπατο. Ο φόβος είναι χειρότερος από το μί¬σος, γεννά επιθετικότητα, κάνει τον άνθρωπο απρόβλεπτο, επικίνδυνο».σ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οσο για το τι μπορεί να είναι αντίδοτο στο φόβο; » η ηθοποιός απαντά: «Η πίστη. Η πίστη είναι ανάγκη, είναι κάτι που ξεπηδάει από μέσα σου, ξεχειλίζει. Είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση η ανάγκη να πιστεύεις. Δεν σου μιλάω για την Εκκλησία, σου μιλάω για την ουσία του πράγματος και στην ουσία νομίζω ότι πρέπει πάντα να δίνεις μία ευκαιρία. Μόνο αυτό». Βία υπάρχει παντού γύρω μας, σε διάφορες μορφές, κρυμμένη, λεκτική, στα social media («με χαλάει η ανωνυμία και η αυθαιρεσία», λέει η Κατερίνα), ακόμη και στο θέατρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.