ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτός είναι ο λόγος σύμφωνα με την επιστήμη που οι γυναίκες θέλουν να… προκαλούν στα social media

«To να μοιάζεις σέξι μπορεί να σου αποφέρει μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή»

Αυτός είναι ο λόγος σύμφωνα με την επιστήμη που οι γυναίκες θέλουν να… προκαλούν στα social media

Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που οι γυναίκες αρέσκονται στο να ανεβάζουν προκλητικές ή ακόμα και γυμνές φωτογραφίες στα social media;

Αν λοιπόν σας… βασανίζει το ερώτημα γιατί το κάνουν αυτό, γιατί δηλαδή ποστάρουν οι ίδιες προκλητικές selfies, η απάντηση καταφθάνει από την επιστήμη.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο journal Proceedings of the National Academy of Sciences, ο λόγος δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση ή πρόκληση του αντίθετου φύλου. Οι προκλητικές φωτογραφίες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη μέρος του ανταγωνιστικού πολέμου των social media, ιδίως σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερες οικονομικές ανισότητες.

“Σωστά ή λανθασμένα, στο σημερινό περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, το να μοιάζεις σέξι μπορεί να σου αποφέρει μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή αλλά και οικονομικές απολαβές” ισχυρίζεται η Dr. Khandis Blake από το τμήμα των Biological, Earth and Environmental Sciences του University of New South Wales στην Αυστραλία.

Η μελέτη εξέτασε πάνω από 68.000 φωτογραφίες “σεξουαλικής αυτοπροσωπογραφίας” (όπως οι ερευνητές τις ονόμασαν) σε Instagram και Twitter από 113 διαφορετικές χώρες.

Παρατηρήθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών τραβήχτηκε σε μέρη όπως πισίνες, πολυτελή σπίτια, παραλίες ή δωμάτια ξενοδοχείων, κάτι που μεταφράζεται στην επιθυμία των πρωταγωνιστριών να “προχωρήσουν τη ζωή τους σε άλλο επίπεδο και ασφαλώς να ανέλθουν κοινωνικά”.

“Κάθε γυναίκα κάνει το δικό της βήμα σε ένα κοινωνικό παιχνίδι εξέλιξης και αυτό το γνωρίζει καλά. Δεν βρέθηκε κανένας απολύτως συσχετισμός που να συνδέει τις φωτογραφίες με την καταπίεση του φύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι περισσότερο μία προσπάθεια ανεπίσημου ανταγωνισμού μέσω των γυναικών, σε έναν αγώνα δρόμου για την ανέλιξη – όποια κι αν θεωρείται αυτή” συμπληρώνει η Dr. Blake.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.