ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πασίγνωστοι σταρ μιλούν για τις ψυχικές τους ασθένειες (φωτο)

Πασίγνωστοι σταρ μιλούν για τις ψυχικές τους ασθένειες (φωτο)

Στις μέρες μας το να έχεις κάποιος συμπτώματα ψυχικής ασθένειας είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο.

Ήδη στην Αμερική, υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή ψυχικής ασθένειας, όπως κατάθλιψη, διπολική διαταραχή και ADHD. Ανάμεσά τους και κάποιοι γνωστοί σταρς, οι οποίοι, μάλιστα, δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για  το πρόβλημα που αντιμετωπίσουν και να στηρίξουν με τον τρόπο τους ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα.

Αdam Levine:«Όταν διαγνώστηκα με ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) δεν ένιωσα έκπληξη, καθώς από το γυμνάσιο είχα προβλήματα συγκέντρωσης. Νομίζω ότι τώρα, οι άνθρωποι γύρω μου καταλαβαίνουν ότι έχω ADHD σε καθημερινή βάση. Πραγματικά δυσκολεύομαι να τους δώσω την προσοχή που πρέπει.

Leonardo DiCaprio, ο οποίος πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) είχε δηλώσει: «Θυμάμαι την μακιγιέζ μου και τον βοηθό μου να με πηγαίνουν στα σκηνικά και να λένε ότι χρειαζόμαστε 10 λεπτά για να πάμε εκεί, γιατί μετά θα πρέπει να γυρίσω πίσω, να σταθώ σε αυτό το σημείο και αγγίξω την πόρτα και να αρχίσω να πηγαινοέρχομαι μηχανικά.»

Demi Lovato: Θυμάμαι πως όταν έμαθα πως έχω Διπολική Διαταραχή, ήμουν σε δίλημμα με τον μάνατζερ και την οικογένειά μου για το αν έπρεπε να μην πω τίποτα για το αυτό που έχω ή να μιλήσω ανοιχτά και και να αλληλοβοηθηθώ με άτομα  που έχουν διπολική διαταραχή. Τελικά έγινε το δεύτερο.

Η Ολίβια Μαν πάσχει από Τριχοτιλλομάνια. «Δεν τρώω τα νύχια μου, αλλά βγάζω τις βλεφαρίδες μου. Δεν πονάει αλλά είναι ενοχλητικό. Κάθε φορά που βγαίνω έξω το βράδυ, πρέπει να εφοδιαστώ πριν με ένα πακέτο ψεύτικες βλεφαρίδες»,είχε δηλώσει.

O David Beckam είχε πει το εξής για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, από την οποία πάσχει. «Πριν κοιμηθώ στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου πρέπει να βάλω όλα τα περιοικά σε κάποιο συρτάρι και να τακτοποιήσω τα πάντα…πρέπει όλα να είναι τέλεια».

H Κάθριν Ζέτα Τζόουνς έχει διαγνωσθεί με μανιοκατάθλιψη. Η ίδια σε σχετική ερώτησε είχε πει «Δεν ήθελα να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις το θέμα, άλλωστε δεν είμαι το μόνο άτομο που υποφέρει από αυτό. Έτσι, αν έχω βοηθήσει κάποιον με το ίδιο πρόβλημα μετά από συζήτησή μαζί του, είναι υπέροχο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.