ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάνος Κιάμος: “Oι δηλώσεις του κυρίου Φίλη ξεπερνούν τις προσωπικές πεποιθήσεις και θίγουν ένα εθνικό ζήτημα”

Πάνος Κιάμος: “Oι δηλώσεις του κυρίου Φίλη ξεπερνούν τις προσωπικές πεποιθήσεις και θίγουν ένα εθνικό ζήτημα”

Έναν νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαράθεσης έχει ξεκινήσει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τις δηλώσεις περί γενοκτονίας. Συγκεκριμένα δήλωσε σε εκπομπή: Έκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια”.

Εκτός από την αντίδραση του Αντώνη Ρέμου, είχαμε δήλωση και από άλλο καλλιτέχνη. Συγκεκριμένα ο Πάνος Κιάμος, εξέφρασε την γνώμη του μέσα από το Facebook. Δες όσα έγραψε:

“Είναι γνωστό πως θεωρώ τις πολιτικές πεποιθήσεις προσωπική υπόθεση του καθενός.

Ωστόσο, δηλώσεις – όπως αυτή του κύριου Φίλη σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων – ξεπερνούν τις προσωπικές πεποιθήσεις και θίγουν ένα εθνικό ζήτημα!

Πιστεύω ότι η γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο και μη διαπραγματεύσιμο ιστορικό γεγονός!”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάνος Κιάμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.