ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα πήρε η Ζωή Λάσκαρη για να φωτογραφηθεί γυμνή για το Playboy (φωτο)

Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα πήρε η Ζωή Λάσκαρη για να φωτογραφηθεί γυμνή για το Playboy (φωτο)

Ο φωτογράφος Xάρης Χριστόπουλος έδωσε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε μεταξύ άλλων και για τις εποχές που οι Έλληνες celebrities έπαιρναν αστρονομικές αμοιβές για να κάνουν ένα εξώφυλλο.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αμοιβή της Ζωής Λάσκαρη όταν εκείνη έκανε ένα εμβληματικό γυμνό εξώφυλλο για το περιοδικό Playboy τον Οκτώβριο του 1985, σε ηλικία 41 ετών με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους. “Γυμνή στον ήλιο” ήταν το slogan του περιοδικού.

Το περιοδικό έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και σύμφωνα με τον Χάρη Χριστόπουλo η αμοιβή της ηθοποιού ήταν εξωπραγματική. Συγκεκριμένα είπε πως «Η Λάσκαρη είχε πάρει πολλά λεφτά για το εξώφυλλο του Playboy. Νομίζω περίπου πέντε εκατομμύρια δραχμές», ενώ τόνισε πως τότε δεν υπήρχε photoshop όπως υπάρχει σήμερα αλλά όπως τόνισε : «Θέλω να σου πω ότι εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε photoshop με τη μορφή που υπάρχει σήμερα, ωστόσο γινόταν με έναν διαφορετικό τρόπο. Γινόταν photoshop χειροποίητο. Οι αδελφοί Διαμαντόπουλοι, ο Ντίνος και ο Τάκης, είχαν μια τεχνοτροπία που την υιοθέτησαν από τον πατέρα τους, αλλά την εξέλιξαν στο έπακρο. Τύπωναν τις φωτογραφίες και μετά έπαιρναν το ξυράφι. Έξυναν τις ρυτίδες και λέπταιναν τη μέση. Αυτό έκανα κι εγώ. Αφού τελειώναμε, φωτογραφίζαμε ξανά την ήδη υπάρχουσα φωτογραφία και τη στέλναμε»

Τι δήλωνε η Ζωή Λάσκαρη για εκείνη τη φωτογράφηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η θρυλική φωτογράφηση της Ζωής Λάσκαρη είχε απασχολήσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο εκείνη την εποχή, καθώς υπήρξαν πολιτικές αντιδράσεις για τις πόζες σε αρχαιολογικούς χώρους, όσο όμως και χρόνια αργότερα αναφορικά με την υπέρογκη αμοιβή. Η ίδια ισχυριζόταν πάντως πως δεν πήρε δραχμή. «Δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς… Τι χρειαζόμουν; Ένα φωτογράφο κι ένα μακιγιέρ. Αυτά ζήτησα…» έλεγε σε συνέντευξή της. «Πόσο εξευτελισμένη θα ήμουν σήμερα αν είχα πουλήσει το γυμνό κορμί μου τότε; Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο εξευτελισμένη», είχε δηλώσει μεταγενέστερα η Ζωή Λάσκαρη για την θρυλική αυτή φωτογράφιση και την αμοιβή που πήρε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.