Ματ Ντέιμον: Η κόρη του νοσεί στη Νέα Υόρκη αλλά εκείνος βρίσκεται αποκλεισμένος στην… Ιρλανδία

Ματ Ντέιμον: Η κόρη του νοσεί στη Νέα Υόρκη αλλά εκείνος βρίσκεται αποκλεισμένος στην… Ιρλανδία

Εδώ και δύο μήνες, ο Ματ Ντέιμον με τη σύζυγό του και τα τρία μικρότερα παιδιά τους έχουν αποκλειστεί στην Ιρλανδία λόγω του κορωνοϊού. Και όσο εκείνοι παραμένουν σε καραντίνα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη η μεγαλύτερη κόρη του ηθοποιού και πρωταγωνιστή της προφητικής ταινίας Contagion νόσησε από το φονικό ιό.

Ο Ματ Ντέιμον ανυπομονεί να γυρίσει στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, αν και όπως λέει, «φοβάται για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας». Ο ηθοποιός έχι ξεμείνει εδώ και δυο μήνες στην Ιρλανδία. Το Μάρτιο, ο Ντέιμον έφτασε στο χωριό Ντάλκι της Ιρλανδίας, για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, «The Last Duel», που σταμάτησαν απότομα, λόγω της εξάπλωσης του ιού.

Ο Ντέιμον προτίμησε να μείνει στην Ιρλανδία, μαζί με την σύζυγο του, Λουσιάνα Μποζάν Μπαρόζο και τις τρεις κόρες του, Ιζαμπέλα 13 ετών, Γκία 11 ετών και Στέλα 9 ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ο αστέρας του Χόλιγουντ έχει επανειλημμένως θεαθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους, τόσο στο Ντάλκι όσο και στο γειτονικό χωριό, Κιλίνι, με φωτογραφίες του, να έχουν κάνει τον γύρο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ντόπιοι μάλιστα δεν δίστασαν να τον βαφτίσουν με το ιρλανδικό όνομα, «Ματ Ο′ Ντέιμον». Το Ντάλκι, είναι προάστιο του Δουβλίνου, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων και αποτελεί τουριστικό προορισμό, καθώς φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες του.

Ο ηθοποιός, μάλιστα, αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη κόρη του, η οποία μένει στη Νέα Υόρκη μαζί με μια συμφοιτήτρια της, νόσησε από τον κορωνοϊό.

Επίσης, ο Αμερικανός ηθοποιός εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας και πτυχιούχου γιατρού να συνδράμει στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας

«Έχετε έναν ζόρικο και σκληρόπετσο πρωθυπουργό». Αυτό υποστήριξε ο Ντέιμον για τον Λίο Βαράντκαρ, τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας και πτυχιούχο ιατρικής, ο οποίος εργάζεται στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μια φορά την εβδομάδα για όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Spin 1038 χαρακτήρισε τον Βαράντκαρ με την λέξη «badass» και συμπλήρωσε: «Έχετε έναν πρωθυπουργό που πηγαίνει στο νοσοκομείο και εργάζεται προσωπικά, είναι σε άλλο επίπεδο ο άνθρωπος».

Ο Βαράντκαρ, ο οποίος είχε πάρει πτυχίο ιατρικής από το πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Δουβλίνου το 2003, αξιολογεί τηλεφωνικά τα συμπτώματα ασθενών που έχουν εκτεθεί. «Πολλά μέλη της οικογενείας του και φίλοι του εργάζονται στον τομέα της υγείας», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του τις προάλλες. «Θέλει να βοηθήσει, έστω και λίγο», πρόσθεσε. Ο Βαράντκαρ ασκούσε την ιατρική για επτά χρόνια πριν την εγκαταλείψει για την πολιτική.

Η οικογένεια συνοδεύεται από τους δασκάλους των παιδιών τους, καθώς όταν έφυγαν για την Ιρλανδία σκόπευαν να παραμείνουν εκεί επί οκτώ εβδομάδες. «Είμαστε τυχεροί», λέει ο Ντέιμον. «Ίσως είμαστε οι μόνοι άνθρωποι που τα παιδιά τους αυτή την εποχή μαθαίνουν γράμματα από πραγματικούς δασκάλους και όχι από μια οθόνη».

Οι κανονισμοί της καραντίνας στην Ιρλανδία υποχρεώνουν τους ανθρώπους να παραμένουν σε μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων από τα σπίτια τους, αλλά για τον Nτέιμον και την οικογένειά του αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς το δάσος και η θάλασσα είναι δίπλα τους.

Ο Ντέιμον αποκάλυψε στους οικοδεσπότες του ότι δεν ήξερε πως τον αναζητούν για συνέντευξη, έως ότου τού το είπε ο Bono των U2 που μένει κοντά του. Όσο για το αν σκέφτεται να αγοράσει κάποιο σπίτι στην περιοχή, απάντησε ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή, καθώς τα γυρίσματα διεκόπησαν και πρέπει να ολοκληρωθούν. «Ποιος ξέρει πώς θα είναι ο κόσμος μετά την πανδημία», είπε, «ίσως αυτό να είναι το κατάλληλο μέρος για να αποσυρθείς».

Ο Ματ Ντέιμον στην προφητική ταινία Contagion του 2011

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από λίγες μέρες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο Ντέιμον μίλησε με τον Σκοτ Μπερνς, σεναριογράφο της ταινίας του 2011 «Contagion», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η οποία πραγματεύεται το ξέσπασμα μιας θανατηφόρας πανδημίας. «Όποιος λέει ότι δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτό που έγινε, αρκεί να δει το Contagion. Πριν από δέκα χρόνια φτιάξαμε μια ταινία που τα πρόβλεψε όλα, μιλώντας με τους ειδικούς και ρωτώντας τους πώς θα είναι όταν συμβεί αυτό. Είναι τραγικό», λέει ο Ντέιμον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.