ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιοι εκατομμυριούχοι θέλουν το σύστημα εργασίας «996» – Το θεωρούν «ευλογία» – Ποιους λένε «λουφαδόρους»

Ποιοι εκατομμυριούχοι θέλουν το σύστημα εργασίας «996» – Το θεωρούν «ευλογία» – Ποιους λένε «λουφαδόρους»

Αίσθηση προκάλεσαν οι απόψεις εκατομμυριούχου επιχειρηματία σχετικά με το πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι.

Ο Κινέζος πολυεκατομμυριούχος Τζακ Μα είναι ο συνιδρυτής της γίγαντα των ηλεκτρονικών αγορών Alibaba, υποστηρίζει ένθερμα πως οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα και συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και για 6ημερη εργασία. Για την ακρίβεια αναφέρεται σε αυτό το ωράριο ως «σύστημα 996» το οποίο αποκαλεί «ευλογία».

Όπως έγραψε μάλιστα πριν από μερικές ημέρες χωρίς το «σύστημά» του η οικονομία της Κίνας θα χάσει τη δυναμική της.

Τις απόψεις του, όπως αναφέρει το ΒΒC, στηρίζει και ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Λιου, ο οποίος είναι στο τιμόνι της JD.com η οποία είναι επίσης εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Μάλιστα, όπως σχολίασε, η πολυετής ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας οδήγησε στην αύξηση των «λουφαδόρων». Τα δε σχόλια του Λιου έγινα τη στιγμή που πυκνώνουν οι αναφορές πως η εταιρεία του προχωρά στην περικοπή του αριθμού θέσεων εργασίας.

Ο Λιου ξεκίνησε την εταιρεία του το 1998 και πρόσφατα, αναφερόμενος στην προσέγγισή του για τον σωστό τρόπο εργασίας, δήλωσε πως έβαζε το ξυπνητήρι του να χτυπά κάθε δύο ώρες για να ελέγχει εάν όλα πάνε καλά και οι πελάτες του μπορούν να εξυπηρετηθούν 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως έγραψε βέβαια τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων που δίνουν εντολές έχει αυξηθεί και αυτών που εργάζονται έχει μειωθεί. «Ο αριθμός των λουφαδόρων έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα. Εάν αυτό συνεχιστεί η JD δεν έχει καμία ελπίδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μα ίδρυσε την Alibaba – που πολλοί αποκαλούν το eBay της Κίνας- to 1999 και σήμερα είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες του διαδικτύου, παγκοσμίως. Η αγοραία αξία της εταιρείας υπολογίζεται στα 490δισ. δολάρια ενώ η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 40δισ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.