ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι τροφές που απαγορεύεται να τρώει το βασιλικό μωρό της Meghan Markle

Αυτές είναι οι τροφές που απαγορεύεται να τρώει το βασιλικό μωρό της Meghan Markle

Ο ερχομός του Archie Harrison Mountbatten-Windsor, όπως ονομάστηκε ο γιος του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στην βασιλική οικογένεια.

Το βασιλικό μωρό, αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης και… ειδησιογραφίας στα βρετανικά ΜΜΕ αυτές τις ημέρες.

Και η Guardian έκανε ένα ενδιαφέρον θέμα, για την… διατροφή που θα έχει ο μικρός Archie. Ακόμη βέβαια είναι νωρίς, καθώς θα περιοριστεί στο μητρικό γάλα, αλλά όσο θα μεγαλώνει και θα εμπλουτίζει την τροφή του, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να τρώει, αλλά και αρκετά που απαγορεύονται ρητά.

Ακόμη και ο θηλασμός απαγορευόταν κάποτε στην βασιλική οικογένεια, όμως η βασίλισσα Ελισάβετ το άλλαξε αυτό.

Ποιες τροφές μπορεί να φάει το βασιλικό μωρό

Όταν αρχίσει να τρώει τρόφιμα, οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες.

Επιτρέπεται να τρώνε φρούτα, κυρίως μήλα και αχλάδια, στον ατμό, όπως έκαναν και οι Πρίγκιπες Harry και William.

Τα φρούτα μπορούν να γίνουν πουρές με το χέρι, ώστε να μπορέσουν να τα φάνε. Εννοείται πως τα φρούτα επιλέγονται από τον κήπο της βασιλικής οικογένειας.

Όταν μπορούν να φάνε στερεά τροφή, επιτρέπονται μόνο βιολογικές τροφές. Αυτό έχει να κάνει με φρούτα, λαχανικά και κρεατικά. Τα γεύματα πρέπει να έχουν λαχανικά και να είναι γενικά ισορροπημένα. Για το μενού αποφασίζουν πάντα οι νταντάδες των βασιλικών μωρών.

Τι απαγορεύεται σε βασιλικό μωρό και μητέρα

Απαγορεύονται ρητά συσκευασμένες βρεφικές τροφές για το βασιλικό μωρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαγορεύεται να τρώνε σκόρδο και καρυκεύματα οι γυναίκες, στην περίοδο του θηλασμού, για να μην αλλάζει την γεύση του μητρικού γάλατος. Τέλος, απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ οι μητέρες στο διάστημα θηλασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.