ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι τρεις φράσεις που δεν πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Δεν είναι πολύ ωραίο να έχετε μέσα στο κείμενο σας το «εγώ» ή να μιλάτε στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό σας

Αυτές είναι οι τρεις φράσεις που δεν πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Όταν κάνετε αίτηση για μία δουλειά, μπορεί να είναι δύσκολο να τραβήξετε την προσοχή ενός υπεύθυνου προσλήψεων. Σχεδόν το ένα τέταρτο των διευθυντών προσλήψεων ξοδεύουν λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα κοιτάζοντας κάθε βιογραφικό, υποστηρίζει έκθεση του CareerBuilder.

«Η ανάγνωση ενός βιογραφικού είναι σαν να διαβάζεις ένα δοκίμιο», λέει ο Gorick Ng, σύμβουλος σταδιοδρομίας στο Χάρβαρντ και συγγραφέας του “The Unspoken Rules”.

«Όλες οι λέξεις που οι καθηγητές σας στο σχολείο σας έλεγαν να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε στις εκθέσεις και τα κείμενα, ισχύουν και εδώ. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένες φράσεις που πρέπει να βλέπουμε σε ένα βιογραφικό και ορισμένες που πρέπει να αποφεύγουμε».

Διαβάστε παρακάτω τις τρεις πιο βασικές λέξεις ή φράσεις που θα ήταν καλύτερο να ΜΗΝ περιέχει το βιογραφικό σας σημείωμα.

Επιρρήματα και επίθετα, όπως «πολύς, πολλή, πολύ»

«Συνήθως, τέτοιες λέξεις δείχνουν “υπερπροσπάθεια”. Χρησιμοποιήστε κατευθείαν τα ρήματα. Δείχνετε περισσότερο δυναμισμό και έχετε καλύτερα αποτελέσματα», προτείνει ο ειδικός.

Λέξεις και φράσεις που περιγράφουν εσάς

«Παράδειγμα: “Είμαι προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια”. Αφήστε το βιογραφικό σας να μιλήσει. Αν δεν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη, είναι λεπτομερές χωρίς να κουράζει και η εμπειρία σας αληθινή, τότε δεν χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Άλλωστε, δεν μπορείτε εσείς να είστε ο κριτής του εαυτού σας, σωστά;».

«Συστάσεις εφ’ όσον ζητηθούν»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άλλη μία φράση που καταλαμβάνει χώρο στο βιογραφικό σας και είναι αυτονόητη. Αντί να γράψετε αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μία επιπλέον δεξιότητά σας ή δουλειά που φέρατε σε πέρας», προτείνει ο ειδικός και σημειώνει: «Όταν γράφετε το βιογραφικό σας ελέγξτε προσεκτικά κάθε λέξη, κάθε γραμμή και κάθε σημείο στίξης. Πριν το στείλετε, σκεφτείτε: “Ένας άγνωστος, θα το καταλάβαινε αυτό;”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.