ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ύπνος: Κι όμως υπάρχουν οφέλη για την υγεία αν κοιμάσαι… γυμνός

Μεταξύ άλλων το σπέρμα είναι πιο υγιεινό

Ύπνος: Κι όμως υπάρχουν οφέλη για την υγεία αν κοιμάσαι… γυμνός

Ύπνος… Μες στις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής (όσο μεγαλώνεις θα το καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο). Οι ώρες, λοιπόν, που περνάς κάθε βράδυ στο κρεβάτι είναι πολύτιμες για τον οργανισμό σου, γι’ αυτό μεγάλη σημασία έχει η δημιουργία ιδανικών στο δωμάτιο. Απ’ το στρώμα και το μαξιλάρι μέχρι το φωτισμό και τα ρούχα που φοράς ή όχι, όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Παρόλο που, όπως επισημαίνει ο ειδικός ύπνου Rajkumar Dasgupta, η επιστήμη δεν έχει καταλήξει με βεβαιότητα για τα οφέλη του ύπνου χωρίς ρούχα, υπάρχουν κάποια για εκείνους που δεν αντέχουν ούτε το εσώρουχο πάνω τους.

Ιδού πέντε λόγοι να αφήσεις στην άκρη τις πιτζάμες μια για πάντα ή τουλάχιστον για μια – δυο νύχτες. Και μετά αποφασίζεις.

Δροσίζεις το σώμα σου και βελτιώνεις τη μνήμη σου

Γενικά η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν ξαπλώνεις και ανεβαίνει μόλις σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι, αναφέρει ο Dasgupta. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις γυμναστική λίγο προτού πέσεις για ύπνο ή καυτό ντους λίγα λεπτά πριν, κάτι που δεν επιτρέπει στο σώμα να ρίξει τη θερμοκρασία του κανονικά.

Γι’ αυτό βοηθούν τα πιο ελαφριά ρούχα. Διατηρώντας δροσερό το σώμα σου μπορεί να είναι το κλειδί για να σταματήσεις να πετάγεσαι στη μέση της νύχτας.

Δεν έχει να κάνει τόσο με τα ρούχα αλλά τη θερμοκρασία του σώματος, σημειώνει ο ειδικός. Έτσι, φορώντας λιγότερα ρούχα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς πιο γρήγορα και να κάνεις ένα καλύτερο ύπνο, σε όλα τα στάδια του, που ίσως χάνεις αν ιδρώνεις απ’ τα ρούχα την ώρα που κοιμάσαι.

Κρατάς υπό έλεγχο το βάρος σου

Φτάνοντας σε αυτά τα βαθύτερα στάδια ύπνου όχι μόνο βελτιώνεις τη μνήμη σου, αλλά εκκρίνεις περισσότερη λεπτίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει την όρεξη. Αν λοιπόν κάνεις ανήσυχο ύπνο, το σώμα σου παράγει περισσότερη γκρελίνη, την ορμόνη που σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας.

Μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ έδειξε ότι άντρες που κοιμόντουσαν σε δροσερό περιβάλλον για ένα μήνα είδαν βελτίωση στον μεταβολισμό τους.

Θα κάνεις οικονομία στο ρεύμα

«Όταν λέμε ότι κατεβάζεις τη θερμοκρασία αν κοιμάσαι γυμνός, εννοούμε ότι ελέγχεις τη θερμοκρασία του σώματός σου κι όχι του δωματίου», προσθέτει ο Dasgupta. Βάζοντας λοιπόν πιο ελαφριά ρούχα είναι σίγουρα πιο οικονομικό απ’ το να δυναμώσεις το air condition.

Θα κάνεις περισσότερο σεξ

Εννοείται βέβαια πως έχεις κάποια συντροφιά. Αν και απέχει πολύ απ’ την επιστημονική τεκμηρίωση, μια δημοσκόπηση του 2014 στη Βρετανία βρήκε ότι εκείνοι που κοιμούνται γυμνοί είναι πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους, συγκριτικά με αυτούς που βάζουν πιτζάμες. Θυμήσου άλλωστε ότι όσο λιγότερα τα ρούχα τόσο περισσότερη ωκυτοκίνη (η ορμόνη της αγάπης), άρα περισσότερο σεξ, αναφέρει ο ειδικός.

Θα έχεις πιο υγιές σπέρμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε το 2015 στην ετήσια συνέλευση της Αμερικανικής Εταιρείας για τα φάρμακα που βοηθούν στην αναπαραγωγή, όσοι κοιμούνται με μποξεράκι, ειδικά στενό, μπορεί να ανεβάσουν τη θερμοκρασία των όρχεων, προκαλώντας ζημιά στην παραγωγή σπέρματος. Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άντρες που κοιμόντουσαν γυμνοί είχαν κατά 25% λιγότερο κατακερματισμό του DNA στο σπέρμα τους, σε σχέση με όσους φορούσαν στενά ρούχα στον ύπνο τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.