ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι μέλλει γενέσθαι στο Mega Channel

Τι μέλλει γενέσθαι στο Mega Channel

Κορυφώνεται το θρίλερ για την επιβίωση του πρώτου -τόσο ιστορικά όσο και από πλευράς τηλεθέασης και εσόδων- καναλιού της χώρας, με τα δύο σενάρια, το καλό και το κακό να παλεύουν fifty fifty στο «στοίχημα» για την εφαρμογή του Plan B.

Κομβικό σημείο για την επόμενη ημέρα στo Mega το τι θα πράξει ο ισχυρός άνδρας των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει τον έλεγχο του σταθμού. Προς το παρόν υπάρχουν τρία σενάρια:

Σενάριο 1: «τέλος καλό όλα καλά», όλα ήταν ένα παιχνίδι.

Να πραγματοποιηθεί κανονικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να συνιστούν όλα αυτά ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, κυρίως των εργαζομένων που αγωνιούν περιοριζόμενοι σε αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας. Το καλό σενάριο βασίζεται σε πληροφορίες που θέλουν την ερχόμενη Πέμπτη να επιχειρηθεί μια ύστατη προσπάθεια εκ μέρους των μετόχων.

Σενάριο 2: «λουκέτο» και ξαφνικός θάνατος.

Σε διαφορετική περίπτωση την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος. Τούτο θα σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω, δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο Mega.

Σενάριο 3: «πωλείται όπως είναι χρεωμένο»

Ενα ενδιάμεσο σενάριο κάνει λόγο για ένα φιλί της ζωής που δεν θα δώσει οξυγόνο στο κανάλι παρά μόνο για λίγες ημέρες και μέχρι το τέλος του μήνα οπότε η Τηλέτυπος θα περιέλθει στα χέρια των τραπεζών που ενδεχομένως προβούν σε άμεση ρευστοποίηση και διαχωρισμό της εταιρίας σε «καλή» και «κακή», με την καλή να περιλαμβάνει brand name και τα assets του σταθμού (σειρές, ταινίες) προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Αυτό θα συμβεί εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι τράπεζες από τις προτάσεις των παλαιών μετόχων. Τότε θα αποφασίσουν να αλλάξουν το management και να λειτουργήσουν για ένα διάστημα το κανάλι υπό τον απόλυτο έλεγχό τους. Στη συνέχεια θα μπορούν να το πουλήσουν, αναδιαρθρώνοντας τα δάνειά του, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε άμεση ρευστοποίηση και διαχωρισμό της εταιρίας.

Η προοπτική για το πρώτο σενάριο δεν φαίνεται να έχει εκπνεύσει, παρά το γεγονός πως χθες διέρρευσε ότι ο κ. Φιλιππόπουλος εγκαταλείπει, βλέποντας την απροθυμία των μετόχων, κυρίως του ομίλου Βαρδινογιάννη που συμμετέχει μέσω εταιριών σε ορισμένες εταιρίες-μετόχους του Mega, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ουδέν αναληθέστερον. Ναι, ο κ. Φιλιππόπουλος επισκέφθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα τα γραφεία του Πήγασου στο Χαλάνδρι και δήλωσε ευθαρσώς στον Φώτη Μπόμπολα τη δυσαρέσκειά του. Και ναι, στο χθεσινό Δ.Σ. (Τρίτη πρωί) επανέλαβε την ίδια αρνητική στάση, ωστόσο, τα φαινόμενα απατούν μιας και ο ισχυρός άνδρας του ιλουστρέ χαρτιού φέρεται αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους το Plan B για τη διάσωση της Τηλέτυπος Α.Ε., διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες που ήθελαν χθες να πτωχεύει η εταιρία για να μπουν τίτλοι τέλους στο πρώτο κανάλι της χώρας, το Mega.

Το αδιέξοδο του Δ.Σ.

Χθες το πρωί σε μια θυελλώδη αλλά βραχύβια συνεδρίαση του Δ.Σ. αποτυπώθηκαν εκ νέου τα ποσά που είναι δυνατόν να καταθέσει ο καθένας εκ των νυν ή επίδοξων μετόχων στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στην προφορική συζήτηση ο Φώτης Μπόμπολας (Πήγασος με 32%) δήλωσε ότι προτίθεται να εκταμιεύσει 7,5 εκατ. ευρώ (μαζί με το συνεταίρο του στη Stoiximan) Δημήτρη Μάρη. Από τον ΔΟΛ (22%) ο Σταύρος Ψυχάρης -ενώ στην αρχή έκανε λόγο για κατάθεση 20 εκατ. ευρώ- ύστερα από παρέμβαση του κ. Μπόμπολα που τον προέτρεψε να τα τοποθετήσει στην αύξηση, γνωστοποίησε ότι διαθέτει 5 εκατ. ευρώ. Η παρέμβαση αυτή του κ. Μπόμπολα έλκει την εξήγησή της από το γεγονός της αντιπαλότητας με την πλευρά Βαρδινογιάννη, που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται απρόθυμη να συμμετάσχει.

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος βρίσκεται ante portas της εταιρίας, πρότεινε να καταθέσει ισόποσο ποσόν με αυτό που θα έβαζε ο κ. Ψυχάρης (5 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, ο κ. Φιλιππόπουλος λέγεται ότι είναι έτοιμος να ταξιδεύσει στη γείτονα Ιταλία προκειμένου να αναζητήσει σημαντικό ποσό από τον εταίρο στις Αττικές Εκδόσεις όμιλο Mondatori.

Αμέσως μετά τις άτυπες αυτές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, οι 4 τράπεζες (Alpha, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) στις οποίες οφείλεται από το κανάλι το ποσόν των 88 εκατ. ευρώ, ζήτησαν από την εταιρία να καταγραφούν σε ένα ειδικό πρακτικό του χθεσινού Δ.Σ. της εταιρίας -που παρεμπιπτόντως διήρκησε μόλις 15’- οι προθέσεις των μετόχων. Οντως, αυτό έγινε στο πλαίσιο αυτής της πολύ μικρής και νευρικής συνεδρίασης του Δ.Σ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες απαιτούν μια μικρή προκαταβολή και νέα υπογραφή του προτιθέμενου να ηγηθεί του σχεδίου βιωσιμότητας του Mega, κ. Φιλιππόπουλου, και μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του καναλιού στις τράπεζες. Η επιστολή αναμένεται να αποσταλεί.

Το Plan B

Στις 21 Μαρτίου, ο επιχειρηματίας των Αττικών Εκδόσεων κοινοποίησε επίσημα στους βασικούς μετόχους και στις πιστώτριες τράπεζες του καναλιού το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του για το Mega. Ο κ. Φιλιππόπουλος, στην επιστολή που έστειλε, κάνει λόγο για «εταιρικό φορέα συμφερόντων μου από κοινού με ομάδα διεθνών και Ελλήνων επενδυτών», που προτίθεται να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου του Mega.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση Φιλιππόπουλου θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις: η πρώτη είναι να γίνει νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) στο κανάλι, προκειμένου να συνταχθεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο. Η αναδιοργάνωση του καναλιού θα επιτευχθεί με μείωση του λειτουργικού κόστους και γενικευμένη αναδιοργάνωση της Tηλέτυπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.