ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΕΔΟΕΑΠ: Κοινή τροπολογία από Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

ΕΔΟΕΑΠ: Κοινή τροπολογία από Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Μεταξύ άλλων προτείνεται η θεσμοθέτηση της δυνατότητας από τον ΕΦΚΑ να εισπράξει απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ κατά οφειλετών του που θα εκχωρηθούν σε αυτόν, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κοινή βουλευτική τροπολογία, που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το έντοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ, κατέθεσαν σήμερα, Τρίτη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Στην τροπολογία προτείνεται η θεσμοθέτηση της δυνατότητας από τον ΕΦΚΑ να εισπράξει απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ κατά οφειλετών του που θα εκχωρηθούν σε αυτόν, σύμφωνα με τις διατάξεις και τη διαδικασία που εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις εξασφαλίσεις που πρέπει να έχει ο ΕΦΚΑ, ώστε να χορηγήσει το δάνειο προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ψηφιστεί ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία παρέχεται έντοκο δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τροπολογία των βουλευτών των τριών κομμάτων, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση της Συμφωνίας – Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.