ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ξανά στα γραφεία τους 19 επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ – Δείτε γιατί

Ξανά στα γραφεία τους 19 επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ – Δείτε γιατί

Από τα τέλη Ιουνίου 19 επίορκοι υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ βρίσκονται κανονικά στα γραφεία τους καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, ώστε να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας το οποίο αύριο εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, προέβλεπε διάταξη σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να οριστούν προσωρινοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων προκειμένου να συνεδριάσει επιτέλους το πειθαρχικό συμβούλιο.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου εργασίας απέσυρε σήμερα τη διάταξη (άρθρο 15) μιας και οι αρχαιρεσίες του συλλόγου των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ έχουν οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή εδώ περίμεναν 9 μήνες, ας περιμένουν άλλες 15 ημέρες ακόμα για να «κλειδώσουν» την εγκυρότητα της σύστασης του συμβουλίου η οποία συχνά αμφισβητείται από τους δικαστικούς όταν ορίζονται προσωρινά εκπρόσωποι φορέων.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού συνεδρίασε μόνο ένα πειθαρχικό συμβούλιο στο Ρέθυμνο χωρίς τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να προλάβουν την παραγραφή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρώην ΙΚΑ, για τον επίορκο υπάλληλο προβλέπονται προσωρινά μέτρα απομάκρυνσης με δεδομένο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια αργούν να εκδικάσουν τα παραπτώματα εξαιτίας των πολυάριθμων υποθέσεων που βρίσκονται στην…ουρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως τέλη Ιουνίου τα προσωρινά μέτρα «εξέπνευσαν» με αποτέλεσμα υπάλληλοι που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν χρήματα από το ταμείο, πλαστογράφησαν δικαιολογητικά και έστησαν κομπίνες εις βάρος του φορέα να επιστρέψουν σαν κύριοι στον τόπο του εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.