ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Bloomberg: Τεράστια οικονομική ζημιά σε μεγαλομετόχους αεροπορικών εταιριών (φώτο)

Bloomberg: Τεράστια οικονομική ζημιά σε μεγαλομετόχους αεροπορικών εταιριών (φώτο)

Τα αεροσκάφη παραμένουν “καρφωμένα” στο έδαφος, λόγω των ελάχιστων πτήσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος και το εν λόγω γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική “τρύπα” στους μεγαλομετόχους των αεροπορικών εταιριών.

Οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι αναγκάζονται να συνεισφέρουν από τα δικά τους κεφάλαια για τη διάσωση των εταιρειών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος ενίσχυσε με 250 εκατ. δολάρια την Virgin Atlantic, την αεροπορική εταιρεία που έχει ιδρύσει ο ίδιος.

Ο φόβος κατάρρευσης άλλωστε των εταιρειών ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο μεγαλομέτοχος Γουόρεν Μπάφετ ρευστοποίησε όλες τις μετοχές 4 αεροπορικών εταιρειών που διακρατούσε η Berkshire Hathaway, στο αποκορύφωμα της κρίσης του κορωνοϊού.

Η κρίση εξάλλου ανάγκασε τους αερομεταφορείς να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού τους μοντέλου, όπως στην περίπτωση της EasyJet, με τον μεγαλομέτοχο Στέλιο Χατζηιωάννου να ανακοινώνει πρόσφατα ότι η εταιρεία του ακύρωσε την παραγγελία για νέα αεροσκάφη από την Airbus.

Πρόσφατα ο Μπγιορν Κος εκ των συν-ιδρυτών της εταιρείας χαμηλού κόστους Norwegian Air, δήλωσε ότι θα χρειασθεί να αντληθούν κεφάλαια για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, ενώ από την άλλη η Latam Airlines η μεγαλύτερη αεροπορική στη Λατινική Αμερική στην οποία εκ των μετόχων είναι η οικογένεια Κουέτο, έχει αιτηθεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.