Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» τις μετοχές που κατείχε στην εταιρεία ταχυφαγείων McDonald’s. Μέχρι πριν λίγες ημέρες κατείχε το 7% και η αξία των μετοχών ήταν 40 εκατ. δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς άρχισε να επενδύει στη γνωστή αλυσίδα το 2014, όμως η οικονομική κρίση και τώρα η πανδημία έχει στοιχίσει τα McDonald’s πάνω από το 60% της αξίας της μετοχής τους.

Η συνεχόμενη πτώση του τζίρου τους και τα λουκέτα σε μαγαζιά κυρίως εκτός ΗΠΑ έχουν βάλει τον κολοσσό του γρήγορου φαγητού σε μπελάδες και ο Μπιλ Γκέιτς που φημίζεται για την ικανότητά του να προβλέπει το μέλλον, έδωσε εντολή να αποσυρθούν τα κεφάλαιά του αμέσως.

Ο Μπιλ Γκέιτς με τα έσοδά του από την Microsoft χρηματοδοτεί φιλανθρωπικά έργα αλλά και επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως την έρευνα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram