Το 2026 θα είναι μια «καυτή» χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Θυμηθείτε το...

ΠΟΥ: «Περίπου 10.000 ακόμη παιδιά θα πεθάνουν φέτος από υποσιτισμό εξαιτίας του κορωνοϊού»

ΠΟΥ: «Περίπου 10.000 ακόμη παιδιά θα πεθάνουν φέτος από υποσιτισμό εξαιτίας του κορωνοϊού»

Άλλα 10.000 περίπου παιδιά θα πεθάνουν φέτος από υποσιτισμό ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτό δήλωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

“Καμπανάκι” από ΠΟΥ

Ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας σε διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, δήλωσε πως περιμένει ότι τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό θα αυξηθούν κατά 14% ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Αυτό ισοδυναμεί με 6,7 εκατομμύρια περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική και τη νότια Ασία.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές σε ουσιαστικές υπηρεσίες, τον εμβολιασμό, τις βρεφονηπιακές υπηρεσίες, την παιδική διατροφή, τον οικογενειακό προγραμματισμό και άλλες», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή ενώ οι φτωχοί μένουν πίσω», υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.