ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πράσινο φως» για τη διαγραφή της Forthnet

Στις 42 οι εταιρίες που έχουν διαγραφεί από το 2018

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πράσινο φως» για τη διαγραφή της Forthnet

Ακόμη μία διαγραφή έλαβε χώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το “οκ” για την αποχώρηση της Forthnet.

Με την επικείμενη διαγραφή της Forthnet μέσα στον Απρίλιο, ανέρχονται σε συνολικά 42 οι εταιρίες που διαγράφηκαν από το Χ.Α. την τελευταία τετραετία (2018-2021)!

Το 2021 έχουν ήδη διαγραφεί οι εξής μετοχές: Κεραμεία Αλλατίνη Α.Ε., Axon Συμμετοχών, Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και Eurobrokers, οι οποίες τελούσαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαγραφή αποφασίστηκε, επίσης, και για τις ενταγμένες στην Εναλλακτική Αγορά μετοχές της εταιρίας Diversa AEBE.

Ταυτόχρονα, με τις παραπάνω έξι διαγραφές, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο και η PaperPack, η οποία στη διάρκεια της παρελθούσης χρήσης άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η νέα διοίκηση, με έδρα την Κίνα, έχει εκδηλώσει την πρόθεση να οδηγήσει τη μετοχή της εταιρίας εκτός του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 μετρήσαμε 11 διαγραφές εισηγμένων. Ειδικότερα, διαγράφηκαν στις 10 Ιανουαρίου η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 12 Ιουνίου διαγράφηκαν ακόμα τρεις πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου διαγράφηκε η Περσεύς και στις 4 Δεκεμβρίου διαγράφηκαν οι εταιρίες Βωβός, Mega Chanel Aλφα Finance, Πήγασος και Χατζηκρανιώτη.

Το 2019 διαγράφηκαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής οκτώ εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Ανεμος / Grivalia, Κρητών Αρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε τρεις διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

Πριν από τριάμισι χρόνια η τελευταία εισαγωγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία εισαγωγή μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α. έγινε πριν από τριάμισι χρόνια και αφορούσε την Briq ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων Φέσσα. Και πριν από αυτήν είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 η είσοδος του ΑΔΜΗΕ, έναν χρόνο νωρίτερα είχε προηγηθεί η εισαγωγή των μετοχών της Intercontinental ΑΕΕΑΠ και, τέλος, τον Ιούλιο του 2014 είχε γίνει η εισαγωγή των μετοχών της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.