ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Voucher 200 ευρώ: Δείτε πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο

Πώς γίνεται η αίτηση με κωδικούς Taxisnet

Voucher 200 ευρώ: Δείτε πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο

Από την Τετάρτη 5 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των δικαιούχων των voucher των 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ, στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.

Ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος είναι η 30η Ιουλίου 2021. Μετά την καταληκτική αυτή ημερομηνία δεν είναι δυνατή:

  • Η υποβολή νέων αιτήσεων από δικαιούχους και προμηθευτές.
  • Η έκδοση νέων vouchers για αιτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Η πραγματοποίηση αγορών με υπάρχοντα vouchers, εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπονται στην Προκήρυξη του Προγράμματος και αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις ακυρώσεων και επανεξαργύρωσης.

Ως ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers, ορίζεται η Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως πληρωμών και γενικής ολοκλήρωσης του Προγράμματος ορίζεται η Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Πώς γίνεται η αίτηση με κωδικούς Taxisnet για την Ψηφιακή Μέριμνα

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Για την αίτηση απαιτούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτησή τους, όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές, καθώς και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών.

Ο έλεγχος γίνεται αυτόματα, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, ωστόσο σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους και μέσω της πλατφόρμας, αλλά και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν.

Θα μπορούν, δε, να κάνουν χρήση των επιταγών από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου και να αγοράσουν tablet, laptop ή desktop από κατάστημα της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες, ενώ θα ενημερώνονται συνεχώς.

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα επίσης να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές, είτε για να καλύψουν ολόκληρο το κόστος του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε μέρος αυτού, εφόσον ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οικογένειες επίσης με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας συσκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.