ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Στα 12 ευρώ το κατώτατο ωρομίσθιο και ανάγκη για 400.000 ξένους εργαζομένους

Όλα όσα ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Στα 12 ευρώ το κατώτατο ωρομίσθιο και ανάγκη για 400.000 ξένους εργαζομένους

Στην υλοποίηση μίας από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις τους ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και οι Σοσιαλδημοκράτες προχωρούν , αυξάνοντας το εθνικό κατώτατο ωρομίσθιο στα 12 ευρώ από τον Οκτώβριο, μεταδίδει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σχέδιο νόμου.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας Ουμπέρτους Χάιλ εκτιμά πως 6,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα επωφεληθούν από την αύξηση, η οποία θα κοστίσει στους εργοδότες 1,63 δισ. ευρώ την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επικαλείται το Reuters.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκυβερνώντος κόμματος FDP, η Γερμανία χρειάζεται να προσελκύει περίπου 400.000 ξένους εργαζομένους ετησίως για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της γηράσκουσας κοινωνίας της, αναφέρει το Bllomberg.

«Η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων είναι τώρα τόσο σοβαρή που επιβραδύνει δραματικά την οικονομία μας», δήλωσε ο Christian Duerr σε συνέντευξή του στο WirtschaftsWoche. «Μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο τη γήρανση της αγοράς εργασίας μόνο με μια σύγχρονη πολιτική μετανάστευσης».

Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας τόνισε τη σημασία των μεταναστών εργαζομένων για την οικονομία. Ένα σημαντικό ποσοστό όσων βρίσκονται ήδη στη Γερμανία δραστηριοποιείται σε τομείς που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού, όπως οι οδηγοί φορτηγών και οι νοσοκόμες, ανέφεραν οι ερευνητές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.