ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο 3% η ανάπτυξη για την τουρκική οικονομία και το 2018 παρά την κρίση

Στο 3% η ανάπτυξη για την τουρκική οικονομία και το 2018 παρά την κρίση

Παρά την υποτιθέμενη «κατάρρευση» της τουρκικής οικονομίας και τα μεγάλη υποχώρηση της τουρκικής λίρας, το γειτονικό κράτος φαίνεται ότι καταφέρνει για άλλη μία χρονιά υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης!

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 2,8-3% για το σύνολο του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, με τον υψηλό πληθωρισμό και την συνεχιζόμενη πίεση στην λίρα να μην επηρεάζουν καθοριστικά την πορεία της τουρκικής οικονομίας.

Η τουρκική οικονομία εκτινάχθηκε 7,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2018 και 5,2% στο δεύτερο τρίμηνο και η μέση εκτίμηση των 15 οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Reuters είναι ότι αναπτύχθηκε 2% στο τρίτο τρίμηνο, λόγω της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η κυβέρνηση προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,8% για φέτος και 2,3% για το 2019. Έρευνα της κεντρικής τράπεζας τον περασμένο μήνα περιόρισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 3,1% για το 2018. Πέρυσι, το τουρκικό ΑΕΠ αυξήθηκε 7,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τουρκική λίρα κατέρρευσε περισσότερο από 40% έναντι του δολαρίου φέτος, ωθώντας προς τα πάνω γενικά τις τιμές και εκτοξεύοντας τον πληθωρισμό σχεδόν στο 25%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο 15 ετών. Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.