ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νέο ν/σ για κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νέο ν/σ για κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα περιέχει νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg.

Την πληροφορία πως Αμερικανοί γερουσιαστές σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2, σε ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζονται στην κατασκευή του αγωγού, δημοσιοποίησε το δίκτυο Bloomberg, επικαλούμενο δικομματικό προσχέδιο ψηφίσματος.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, οι κυρώσεις που ήδη έχουν επιβληθεί, αφορούν σε όλες τις δραστηριότητες για την εγκατάσταση του αγωγού και στα ασφαλιστικά συμβόλαια, αλλά με το νέο νομοσχέδιο θα επεκταθούν σε εταιρείες που προσφέρουν «ανάδοχες υπηρεσίες ασφάλειας ή αντασφάλισης» για σκάφη που συμμετέχουν στο έργο.

Nord Stream 2

Επίσης, θα στοχοποιεί εταιρείες που προσφέρουν «υπηρεσίες ή εγκαταστάσεις για τεχνολογικές αναβαθμίσεις ή εγκατάσταση εξοπλισμού συγκόλλησης, τροποποίησης ή και σύνδεσης».

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ και την γερουσιαστή Τζιν Σαχίν, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει τις κυρώσεις κατά του αγωγού, στον νόμο του 2020 για την Εθνική Άμυνα.

Τότε, τον Δεκέμβριο, η ελβετική εταρεία Allseas, που ήταν υπεύθυνη για την εγκατάσταση του αγωγού, απομακρύνθηκε από το έργο, ύστερα από τις απειλές περί κυρώσεων, έχοντας μόλις 100 μίλια ακόμα αγωγού για να ολοκληρωθεί το τμήμα που είχε αναλάβει.

Η Ρωσία πλέον, ολοκληρώνει τον διπλό αγωγό, ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρει 1.942 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου τον χρόνο προς τη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.