Credit Suisse: Πέφτουν οι μετοχές στα χρηματιστήρια – «Βουτιά» άνω του 60%

Η εξαγορά της τράπεζας από τη UBS δεν καθησύχασε τους επενδυτές

Credit Suisse: Πέφτουν οι μετοχές στα χρηματιστήρια – «Βουτιά» άνω του 60%

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε βουτιά άνω του 60% μετά την εσπευσμένη συμφωνία για την εξαγορά της τράπεζας από τη UBS, που δεν περιόρισε τους φόβους για τον τραπεζικό τομέα.

Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, το Παρίσι υποχώρησε 0,83%, η Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 1,06% και το Λονδίνο σημείωσε απώλειες 1,01%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8%.

Η μετοχή της Credit Suisse κατακρημνίστηκε με απώλειες 62,3% αφού η ανταγωνιστική της UBS ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 3 δισ. ελβετικά φράγκα για την 167 ετών τράπεζα και θα αναλάβει 5,4 δισ. δολάρια σε ζημίες, σε ένα πακέτο διάσωσης που ενορχηστρώθηκε χθες από τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές. Η μετοχή της UBS σημείωσε σημείωσε νωρίτερα πτώση 8,8%.

Φόβους μεταξύ των επενδυτών προκάλεσε επίσης η είδηση ότι η αποτίμηση ομολόγων Additional Tier-1 της Credit Suisse -ή ομόλογα AT1- με ονομαστική αξία 17 δισ. δολάρια θα μειωθεί στο μηδέν, εξοργίζοντας κάποιους από τους ομολογιούχους που θεώρησαν ότι θα είναι καλύτερα προστατευμένοι έναντι των μετόχων.

Ο ευρύτερος ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος σημείωσε απώλειες καθώς η εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS δεν περιόρισε τους φόβους των επενδυτών για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαϊκών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 10:15 ώρα Ελλάδας, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 5,92%. Στο Παρίσι, η BNP Paribas σημείωσε πτώση άνω του 8% και η Société Générale άνω του 7%. Στη Φρανκφούρτη, η Deutsche Bank σημείωσε απώλειες άνω του 6% και η Commerzbank σχεδόν 5%. Στο Λονδίνο, η Standard Chartered υποχώρησε άνω του 6%, η NatWest πάνω από 4% και η HSBC 3%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.