Διώρυγα του Σουέζ: Ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών για την Αίγυπτο

Εντυπωσιακή αύξηση και στην κίνηση των πλοίων

Διώρυγα του Σουέζ: Ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών για την Αίγυπτο

Η Διώρυγα του Σουέζ, ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της αιγυπτιακής οικονομίας, αναφέρει σήμερα έσοδα ρεκόρ που καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (suezcanal.gov.eg), τα έσοδά της τον Ιούλιο του 2022 ανήλθαν σε περίπου 704 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 32% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Η κίνηση των πλοίων κατέγραψε επίσης εντυπωσιακή αύξηση περίπου 26% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο κανάλι σημείωσε απότομη αύξηση τον συγκεκριμένο μήνα.

Ο αριθμός των πετρελαιοφόρων αυξήθηκε κατά 60,2%, που έφερε στο κανάλι 153 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 31%, γεγονός που έφερε 52 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία του καναλιού.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχαν αναφορές για μείωση της κίνησης στη Διώρυγα του Σουέζ λόγω του πολέμου στην Ευρώπη, αλλά τα στοιχεία αυτά τα διαψεύδουν.

Επίσης, νωρίτερα φέτος, η Αρχή της Διώρυγας ανακοίνωσε αύξηση στα τέλη διέλευσης των πλοίων, γεγονός που αύξησε τη ροή εσόδων.

Όπως σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στατιστικά ναυσιπλοΐας κατά τον μήνα Ιούλιο καταγράφηκαν στις 29 Ιουλίου, τα υψηλότερα ημερήσια έσοδα στην ιστορία του καναλιού και η δεύτερη υψηλότερη ημερήσια καθαρή χωρητικότητα στην ιστορία του καναλιού, καθώς 85 πλοία διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ εκείνη την ημέρα και από τις δύο κατευθύνσεις, με συνολική ημερήσια καθαρή χωρητικότητα 5,6 εκατομμυρίων τόνων, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα ημερήσια έσοδα στην ιστορία του καναλιού των 31,8 εκατομμυρίων δολαρίων».

Πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.