ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράν: Δοκιμάζεται νέος εμπορικός διάδρομος για την μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία

Μετά το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία περιμένει την «οικοδόμηση του αιώνα»

Ιράν: Δοκιμάζεται νέος εμπορικός διάδρομος για την μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία

Η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη μεταφορά ρωσικού φορτίου στην Ινδία χρησιμοποιώντας έναν νέο εμπορικό διάδρομο που διέρχεται από την Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε ιρανός λιμενικός αξιωματούχος, αναφέρει το Bloomberg.

Το ρωσικό φορτίο αποτελείται από δύο κοντέινερ 41 τόνων με πλαστικοποιημένο ξύλο που έχουν αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη στο Αστραχάν.

Το άρθρο δεν αναφέρει πότε έφυγε το φορτίο, το οποίο περιέγραψε ως την αρχική «πειραματική» μεταφορά για τη δοκιμή του διαδρόμου.

Σημειώνεται ότι από το Αστραχάν, το φορτίο θα διασχίσει την Κασπία Θάλασσα στο βόρειο ιρανικό λιμάνι Anzali και θα παραδοθεί στο νότιο λιμάνι Bandar Abbas στον Περσικό Κόλπο.

Από εκεί, με ένα πλοίο θα αποσταλεί στο ινδικό λιμάνι Nhava Sheva, ανέφερε το IRNA.

Η μεταφορά ελέγχεται από τον Όμιλο Κρατικών Ναυτιλιακών Γραμμών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και τα  γραφεία του στη Ρωσία και την Ινδία – και αναμένεται να διαρκέσει 25 ημέρες.

Το Ιράν προσπάθησε να αναβιώσει ένα σταματημένο έργο ανάπτυξης του διαδρόμου Βορρά-Νότου για να συνδέσει τη Ρωσία με τις ασιατικές εξαγωγικές αγορές.

Το σχέδιο προβλέπει την χρήση μιας γραμμής που θα μεταφέρει εμπορεύματα που φτάνουν από την Κασπία Θάλασσα στο νοτιοανατολικό λιμάνι Chabahar.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία περιμένει την «οικοδόμηση του αιώνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.