Μετά το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία περιμένει την «οικοδόμηση του αιώνα»

Η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη μεταφορά ρωσικού φορτίου στην Ινδία χρησιμοποιώντας έναν νέο εμπορικό διάδρομο που διέρχεται από την Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε ιρανός λιμενικός αξιωματούχος, αναφέρει το Bloomberg.

Το ρωσικό φορτίο αποτελείται από δύο κοντέινερ 41 τόνων με πλαστικοποιημένο ξύλο που έχουν αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη στο Αστραχάν.

Το άρθρο δεν αναφέρει πότε έφυγε το φορτίο, το οποίο περιέγραψε ως την αρχική «πειραματική» μεταφορά για τη δοκιμή του διαδρόμου.

Σημειώνεται ότι από το Αστραχάν, το φορτίο θα διασχίσει την Κασπία Θάλασσα στο βόρειο ιρανικό λιμάνι Anzali και θα παραδοθεί στο νότιο λιμάνι Bandar Abbas στον Περσικό Κόλπο.

Από εκεί, με ένα πλοίο θα αποσταλεί στο ινδικό λιμάνι Nhava Sheva, ανέφερε το IRNA.

Η μεταφορά ελέγχεται από τον Όμιλο Κρατικών Ναυτιλιακών Γραμμών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και τα  γραφεία του στη Ρωσία και την Ινδία – και αναμένεται να διαρκέσει 25 ημέρες.

Το Ιράν προσπάθησε να αναβιώσει ένα σταματημένο έργο ανάπτυξης του διαδρόμου Βορρά-Νότου για να συνδέσει τη Ρωσία με τις ασιατικές εξαγωγικές αγορές.

Το σχέδιο προβλέπει την χρήση μιας γραμμής που θα μεταφέρει εμπορεύματα που φτάνουν από την Κασπία Θάλασσα στο νοτιοανατολικό λιμάνι Chabahar.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία περιμένει την «οικοδόμηση του αιώνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!