«Μπλόκο» Β.Πούτιν σε δυτικούς κερδοσκόπους: Απαγορεύεται να πουλήσουν μερίδια σε ρωσικές τράπεζες

Απάντηση στις δυτικές κυρώσεις

«Μπλόκο» Β.Πούτιν σε δυτικούς κερδοσκόπους: Απαγορεύεται να πουλήσουν μερίδια σε ρωσικές τράπεζες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε όλους τους δυτικούς επενδυτές την δυνατότητα να πουλήσουν τα μερίδια που διαθέτουν σε τράπεζες της Ρωσίας, ενώ παράλληλα τους θέτει εμπόδια στα ενεργειακά σχέδια που ενδέχεται να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση αυτή αποτελεί απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ως αντίποινα στην Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το διάταγμα που υπογράφεται από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαγορεύει στους επενδυτές από χώρες που υποστήριξαν τις κυρώσεις να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία σε συμφωνίες επιμερισμού της παραγωγής (PSA), τράπεζες, στρατηγικές οντότητες, εταιρίες που παράγουν ενεργειακό εξοπλισμό, καθώς και σε άλλα σχέδια, από την παραγωγή πετρελαίου και αερίου έως τον άνθρακα και το νικέλιο.

Παρόλα αυτά, ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να εκδώσει ειδικές εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις έτσι ώστε οι συμφωνίες να προχωρήσουν, αναφέρεται στο διάταγμα, και η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα θα μπορούσαν να ετοιμάσουν έναν κατάλογο τραπεζών για έγκριση από το Κρεμλίνο. Το διάταγμα δεν αναφέρεται ονομαστικά στους επενδυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.