ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέα έρευνα: Αυτή η χώρα είναι η πιο ακριβή για να μεγαλώσεις ένα παιδί

Η Κίνα έρχεται δεύτερη, ακολουθούμενη από την Ιταλία

Νέα έρευνα: Αυτή η χώρα είναι η πιο ακριβή για να μεγαλώσεις ένα παιδί

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβές χώρες για να μεγαλώσει κάποιος ένα παιδί από τη γέννησή του έως την ηλικία των 18 ετών.

Η λίστα διαμορφώθηκε βάσει ποσοστών στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάθε χώρας, σύμφωνα με έρευνα του Jefferies (JEF) που χρησιμοποίησε δεδομένα από την Yuwa Population Research.

Η Κίνα έρχεται δεύτερη, ακολουθούμενη από την Ιταλία. Στις πρώτες επίσης θέσεις βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Ωστόσο, όσον αφορά το απόλυτο χρηματικό ποσό που δαπανάται, η Κίνα είναι ένα από τα φθηνότερα μέρη για να κάνεις παιδιά. Όλα όμως είναι σχετικά: «Αν στη συνέχεια προσαρμόσουμε αυτά τα δεδομένα στο ποσοστό του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος, η Κίνα γίνεται το πιο ακριβό μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά», είπαν οι ερευνητές του Jefferies.

Τι είναι λοιπόν τόσο δαπανηρό στο να μεγαλώνεις παιδιά στην Άπω Ανατολή; Ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στο κόστος της εκπαίδευσης και της φροντίδας ειδικά όταν το παιδί είναι ακόμα μικρό. Οι προσχολικές υπηρεσίες στην Κίνα ήταν κυρίως ιδιωτικές μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με το Jefferies.

Χρειάζονται περισσότερα από 75.000 δολάρια για να μεγαλώσει κανείς ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών στην Κίνα και άλλα 22.000 δολάρια για το πανεπιστήμιο.

Αν και το ποσό είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με δίδακτρα που υπάρχουν σε δυτικές χώρες, υπάρχει μια βασική διαφορά: «Σε πολλές άλλες δυτικές χώρες, ένα φοιτητικό δάνειο που παρέχεται από το κράτος είναι πιο συνηθισμένο και το βάρος αφαιρείται από τους γονείς και μεταφέρεται στα ίδια τα παιδιά», ανέφεραν αναλυτές του Jefferies.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το 55% των προπτυχιακών φοιτητών αποφοίτησε με χρέη το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σύμφωνα με στοιχεία του College Board.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.