ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρώσος υφ. Εξωτερικών: «Πάνω από 20 χώρες ζητούν να γίνουν μέλη των BRICS και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς»

«Θα δούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για αυτό»

Ρώσος υφ. Εξωτερικών: «Πάνω από 20 χώρες ζητούν να γίνουν μέλη των BRICS και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς»

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov υποστήριξε ότι περίπου 20 κράτη επιδιώκουν να γίνουν μέλη των BRICS, αναφέροντας πως ο αριθμός αυτός βαίνει διαρκώς αυξανόμενος.

«Ο κατάλογος των υποψηφίων για ένταξη στην ένωση συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο αριθμός των κρατών που επιδιώκουν να ενταχθούν σε αυτήν την ένωση πλησιάζει τα 20.

Αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο και ήδη σημαντικό ρόλο των BRICS στη διεθνή σκηνή ως μια ένωση κρατών με παρόμοιες θέσεις.

Θα ήθελα να το επισημάνω» υποστήριξε ο Ryabkov.

«Μπορώ να πω ότι ο αραβικός κόσμος και η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού ξεκάθαρα «παρακαλούν» να ενταχθούν στους BRICS, καθώς δεν έχουν εκπροσώπηση.

Αλλά θα δούμε τι ακριβώς μπορούμε να προσφέρουμε στους ηγέτες σχετικά με αυτό, και να το αφήσουμε στους ηγέτες να το αποφασίσουν κατά τη Σύνοδο Κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ» υποστήριξε ο Ryabkov.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οκτώ χώρες που έχουν υποβάλει επίσημα αίτηση για ένταξη και 17 άλλες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθούν.

Οι οκτώ επίσημοι υποψήφιοι είναι: Αλγερία, Αργεντινή, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι 17 χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον είναι:

Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές, Λευκορωσία, Καζακστάν, Μεξικό, Νικαράγουα, Νιγηρία, Πακιστάν, Σενεγάλη, Σουδάν, Συρία, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Ζιμπάμπουε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.