Έκρηξη σε εργοστάσιο LNG καθυστερεί τις παραδόσεις στην Ευρώπη και αυξάνει κι άλλο τις τιμές

Μια έκρηξη σε εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Τέξας θα μειώσει τις εξαγωγές για εβδομάδες

Έκρηξη σε εργοστάσιο LNG καθυστερεί τις παραδόσεις στην Ευρώπη και αυξάνει κι άλλο τις τιμές

Μια έκρηξη σε εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Τέξας θα μειώσει τις εξαγωγές για εβδομάδες, αυξάνοντας κι άλλο τις τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η εγκατάσταση εξαγωγής LNG του Freeport θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μετά την πυρκαγιά την Τετάρτη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σχεδόν το ένα πέμπτο όλων των αποστολών φυσικού αερίου στο εξωτερικό από τις ΗΠΑ διήλθε μέσω του τερματικού σταθμού του Freeport τον περασμένο μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της ροής υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα ξεκίνησε μετά τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία και την προσπάθειά τους να απογαλακτιστούν από το ρωσικό φυσικό αέριο, σε βάρος όμως της τσέπης των λαϊκών νοικοκυριών που στενάζουν από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.