ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΚΤ: Στο «τραπέζι» αύξηση επιτοκίων κατά 0,50% τον Μάιο

«Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων»

ΕΚΤ: Στο «τραπέζι» αύξηση επιτοκίων κατά 0,50% τον Μάιο

Η Ίζαμπελ Σνάμπελ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, τόνισε σε συνέντευξή της στο Politico πως η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στις 4 Μαΐου παραμένει στο «τραπέζι».

«Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων αλλά το μέγεθος των αυξήσεων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία» υπογράμμισε η κα. Σνάμπελ.

«Η λήψη αποφάσεων με βάση τα οικονομικά στοιχεία σημαίνει ότι μια αύξηση 50 μονάδων βάσης δεν έχει αποσυρθεί ακόμα από το τραπέζι» πρόσθεσε.

«Ο γενικός πληθωρισμός κατεβαίνει πολύ γρήγορα, λόγω της απότομης πτώσης στις τιμές της ενέργειας. Αλλά ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να μας εκπλήσσει προς τα πάνω.

Εμφανίζει μια πολύ ισχυρή δυναμική και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Δεδομένης της επιμονής του υποκείμενου πληθωρισμού, και της πολύ ισχυρής δυναμικής του πληθωρισμού στα τρόφιμα, είναι πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη έναντι του πληθωρισμού» διαμήνυσε.

Eν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου προειδοποίησε ότι οι επενδυτές υποτιμούν πόσο θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού της ευρωζώνης, επιμένοντας ότι θα συμφωνήσει να σταματήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων μόνο όταν η αύξηση των μισθών αρχίσει να υποχωρεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πιέρ Βουνς, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο καθορισμού των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στους FT: «Περιμένουμε να μειωθεί η αύξηση των μισθών και ο πληθωρισμός, προτού φτάσουμε στο σημείο όπου μπορούμε να σταματήσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.