ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γονικές παροχές: Καταργείται ο φόρος 10% από 1ης Οκτωβρίου

Τι κερδίζουν οι δικαιούχοι

Γονικές παροχές: Καταργείται ο φόρος 10% από 1ης Οκτωβρίου

Καταργείται από 1ης Οκτωβρίου ο φόρος 10% για τις γονικές παροχές.

Η κατάργηση του φόρου γίνεται σε μια προσπάθεια περαιτέρω διεύρυνσης των απαλλαγών που ισχύουν εδώ και έναν χρόνο και αφορούν στην περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με το Mega το μέτρο αφορά γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων, ΙΧ, μετρητά, μετοχές κτλ. Το αφορολόγητο όριο είναι τα 800.000 ευρώ και σε αυτό υπάγονται σύζυγοι, γονείς, παιδιά και εγγόνια.

Ειδικότερα, όταν οι γονείς θα δίνουν χρήματα στα παιδιά τους (γονική παροχή), δεν θα επιβάλλεται φόρος 10% επί του ποσού που παρέχεται, είτε αυτό προορίζεται για την αγορά ενός αυτοκινήτου είτε για την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου είτε για άλλον σκοπό, όπως για παράδειγμα την κάλυψη τεκμηρίων.

Τι κερδίζουν οι δικαιούχοι:

  • 10% φόρο για γονική παροχή ή δωρεά μετρητών
  • 1% φόρο για ακίνητη περιουσία 150 – 300.000 ευρώ
  • 5% για ακίνητη περιουσία 300-600.000 ευρώ
  • 10% φόρο για ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 600.000 ευρώ
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το μέτρο δεν αφορά σε κληρονομιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.