ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΔΕΗ: Έξτρα έκπτωση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

ΔΕΗ: Έξτρα έκπτωση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πρόσθετη έκπτωση θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Συγκεκριμένα για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα.

Την ίδια στιγμή η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά είναι 60 ευρώ ανά μεγαβατόρα από 30 ευρώ.

Διπλασιασμό της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, πρόσθετη μείωση για τα νοικοκυριά που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και εμπορικές εκπτώσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των εξαγγελιών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μετά την επιδότηση, η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος στα νοικοκυριά δεν θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ τον μήνα, ενώ καμία αύξηση δεν θα δουν όσοι εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου αυξάνεται από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 – 600 κιλοβατώρες το μήνα, πάνω από την έκπτωση 30% που χορηγεί από τον Αύγουστο και απευθύνεται σύσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα «ώστε, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, να μη δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς».

Στο φυσικό αέριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους προμηθευτές προκειμένου εκείνοι να την μετακυλίσουν στους οικιακούς καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το φυσικό αέριο (όπως και άλλα καύσιμα θέρμανσης πέρα από το πετρέλαιο) εντάχθηκε στο επίδομα θέρμανσης.

Τρέχουν οι αιτήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου η διαδικασία ένταξης των ευάλωτων νοικοκυριών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης λήγει στις 15 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, με τους κωδικούς του taxisnet.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ – Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο – κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της φετινής διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 16/9/2021 έως και 15/11/2021 δηλαδή), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.