ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Τσούζει» η τιμή της βενζίνης – Με 90 ευρώ πλέον το «φουλάρισμα»

Οι 10 ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας στην τιμή αμόλυβδης

«Τσούζει» η τιμή της βενζίνης – Με 90 ευρώ πλέον το «φουλάρισμα»

Κάθε ρεκόρ «έσπασε» η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας καθώς στις Κυκλάδες ξεπέρασε ακόμη και τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Δεν έχει προηγούμενο το κόστος της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα, αφού για δεύτερη συνεχή εβδομάδα παρέμεινε το αρνητικό ρεκόρ υψηλότερης τιμής στην ιστορία της χώρας μας.

Ειδικότερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης 95άρας βενζίνης ήταν 2,005 ευρώ/λίτρο, όντας στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το πόσο κόστιζε η βενζίνη την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, στην Αττική η μέση τιμή της βενζίνης ήταν 1,738 ευρώ/λίτρο, ενώ σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε στα 1,77 ευρώ/λίτρο.

Οι 10 ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας στην τιμή αμόλυβδης*

  • Κυκλάδες: 2,005 ευρώ/λίτρο
  • Δωδεκάνησα: 1,930 ευρώ/λίτρο
  • Ευρυτανία: 1,871 ευρώ/λίτρο
  • Λέσβος: 1,847 ευρώ/λίτρο
  • Ρέθυμνο: 1,836 ευρώ/λίτρο
  • Κεφαλλονιά: 1,833 ευρώ/λίτρο
  • Σάμος: 1,831 ευρώ/λίτρο
  • Λασίθι: 1,824 ευρώ/λίτρο
  • Κέρκυρα: 1,823 ευρώ/λίτρο
  • Ηράκλειο: 1,821 ευρώ/λίτρο

*Στοιχεία 12/11/2021

Με βάση τα επίσημα στοιχεία των τιμών καυσίμων, το προηγούμενο ρεκόρ στην ανώτερη τιμή βενζίνης στη χώρα είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν στις Κυκλάδες και πάλι η τιμής της αμόλυβδης ήταν 1,902 ευρώ/λίτρο.

Πλέον, ένας ιδιοκτήτης ενός μικρού ή μικρομεσαίου αυτοκινήτου που «γεμίζει» στις Κυκλάδες θα πληρώσει με βάση το ρεζερβουάρ των 44-45 λίτρων, 90 ευρώ, όταν για παράδειγμα τον Νοέμβριο του 2020 που η βενζίνη στις Κυκλάδες είχε τιμή 1,665 ευρώ/λίτρο, γέμιζε με 75 ευρώ (+25 ευρώ/γέμισμα).

Η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει κατά πολύ τους τελευταίους μήνες λόγω των τιμών ρεκόρ του βαρελιού του πετρελαίου, το οποίο σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο έχει αυξηθεί κατά 63,5%, καταγράφοντας ρεκόρ 7ετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, μετά τα lockdowns έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση και υπάρχουν πολλά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και από εκεί τα κόστη, ενώ αντίστοιχη αύξηση υπάρχει και στον τομέα των πρώτων υλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.