ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

FT: Η Ευρωζώνη «βγαίνει» από την χειρότερη ύφεση από το Κραχ του 1929

FT: Η Ευρωζώνη «βγαίνει» από την χειρότερη ύφεση από το Κραχ του 1929

«Επιτέλους, η Ευρωζώνη φαίνεται πως αναδύεται από την χειρότερη ύφεση που έχει ζήσει».

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος των Financial Times οι οποίοι αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες, οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι περισσότερο αισιόδοξες για την Ευρωζώνη και τονίζουν ότι το ΑΕΠ της θα αναπτυχθεί κατά 0,2% το β’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τους FΤ, αυτό θα αποτελέσει την σαφέστερη ένδειξη ότι η χειρότερη οικονομική ύφεση στην Ευρωζώνη από το οικονομικό Κραχ του 1929, φθάνει στο τέλος.

«Η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παρέχει αποδεικτικά στοιχεία ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ανέκαμψε δειλά τον Ιούλιο», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Financial Times, στην περιφέρεια, οι κυβερνήσεις αγωνίζονται για να εξισορροπήσουν τα μέτρα λιτότητας με την ανάπτυξη, ενώ σε χώρες του πυρήνα, όπως η Γερμανία η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί.

Όπως εκτιμά πάντως ο οικονομολόγος της UniCredit, Nikolaus Keis, η ανοδική πορεία που ακολουθεί ο τομέας της βιομηχανίας, καταδεικνύει την σταθεροποίηση των οικονομικών δεικτών το γ’ τρίμηνο.

Ο Keis σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να ακολουθηθεί από μια σταδιακή ανάκαμψη.

Όμως, όπως σημειώνουν οι Financial Times, ο μεγαλύτερος φόβος για τους Ευρωπαίους είναι ότι η Ευρώπη θα ανακάμψει αλλά χωρίς θέσεις εργασίας, καθώς τα στελέχη επιχειρήσεων αναβάλλουν συνεχώς την πρόσληψη νέων εργαζομένων για να κρατήσουν το κόστος χαμηλά,υπονομεύοντας έτσι την τόνωση της καταναλωτικής ζήτησης.

Παρά την βελτίωση των οικονομικών δεικτών στη βιομηχανία και την επιχειρηματική δραστηριότητα, η ανεργία παρέμεινε στο 12,1% τον Ιούνιο σύμφωνα με την  Eurostat, σημειώνουν οι Financial Times και προσθέτουν ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παραμένει μακριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.