ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

De Standaard: “Οι Γερμανοί κατηγορούν Μέρκελ-Σόιμπλε για τυχοδιωκτική πολιτική”

De Standaard: “Οι Γερμανοί κατηγορούν Μέρκελ-Σόιμπλε για τυχοδιωκτική πολιτική”

«Πιο μακριά παρά ποτέ» φαίνεται να είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εκτιμά η εφημερίδα De Standaard, σε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Η Mέρκελ πηγαίνει στη γερμανική βουλή εκτάκτως λόγω του αδιεξόδου με την Ελλάδα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στη συζήτηση που έλαβε χώρα στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Πέερ Στάϊνμπρουκ, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην γερμανίδα καγκελάριο, παρά το ότι μέχρι τώρα παρείχε απλόχερη στήριξη στους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι κατά ένα μέρος η μεταστροφή αυτή των Γερμανών Σοσιαλιστών γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του προσεχούς Φθινοπώρου.

Καταλήγοντας, ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί Γερμανοί κατηγορούν το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε ότι ακολουθεί «τυχοδιωκτική» πολιτική και αποσιωπά τη «σκληρή αλήθεια» για την Ελλάδα, επειδή φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα εξαγριώσει τους ψηφοφόρους.

Η εφημερίδα De Tijd, σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί με τίτλο: «Το ελληνικό παζλ εξακολουθεί να είναι ημιτελές», υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός «γρίφος παραμένει άλυτος, καθώς οι εταίροι της τρόικας ερίζουν σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γεγονός που έχει προκαλέσει απογοήτευση και εκνευρισμό στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κυριότερα σημεία τριβής έχουν να κάνουν αφενός με το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό ύψους 32,5 δισ. ευρώ που έχει προκύψει εξαιτίας της μεγαλύτερης του αναμενομένου ύφεσης και της διετούς επιμήκυνσης που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα και αφετέρου με το πώς το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο.

Στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας L’ Echo δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: οι πιστωτές παίζουν με το χρόνο και με τα σύνθετα τεχνικά ζητήματα», στο οποίο επισημαίνεται πως οι πιστωτές της Ελλάδας απέτυχαν να ρυθμίσουν το ζήτημα της επόμενης δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα και πως οι «εξαντλητικές» διαπραγματεύσεις έφθασαν σε τέλμα.

«Έντεκα ώρες διαπραγματεύσεων δεν ήταν αρκετές» για να συμφωνήσουν σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, σχολιάζει η εφημερίδα. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο οι απόψεις για τη μέθοδο που πρέπει να ακολουθηθεί διίστανται.

Τέλος η διαδικτυακή πύλη Εuobserver.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στην Ελλάδα επιπλέον ποσό 10 δισ. ευρώ για επαναγορά ομολόγων», αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να χορηγηθεί στην Ελλάδα επιπλέον ποσό ύψους 10 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός σχήματος επαναγοράς ομολόγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.