ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προθεσμία 48 ωρών για την κάλυψη του “κενού χρηματοδότησης” της Ελλάδας

Προθεσμία 48 ωρών για την κάλυψη του “κενού χρηματοδότησης” της Ελλάδας

Την μαθηματική εξίσωση του “ελλείμματος” των 10 δισ. ευρώ που χωρίζουν το Eurogroup και το ΔΝΤ από τη λύση του αδιεξόδου της “βιωσιμότητας” του ελληνικού χρέους καλείται να βρει ο Tomas Wieser σε 48 ώρες.

Σε αυτά τα 10 δισ. αναφέρθηκε χθες και ο Γ. Στουρνάρας ως «το ποσό που μας χωρίζει από την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος». Ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα θα συνεχιστούν την Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα «θα είναι μεγαλύτερο από το ποσό που μας χωρίζει».

Σε όλες τις συναντήσεις των πολιτικών χθες, καθώς και σε αυτές που θα ακολουθήσουν σήμερα, ο επικεφαλής του Euroworking Group επιχειρεί να βρει τον τρόπο να καλυφθεί το “κενό χρηματοδότησης” που θα δώσει το πράσινο φως για να δρομολογηθεί η εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα, όπως αναφέρει το capital.gr.

Πληροφορίες που διέρρευσαν χθες βράδυ από τις συναντήσεις που έγιναν παρουσία του τ. Wieser ανέφεραν ότι το ΔΝΤ από την δική του πλευρά έκανε ένα βήμα πίσω και δέχθηκε ότι θα θεωρήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο ακόμα και αν βρεθεί στο 124% το 2020.

Θα χρειασθεί να ρίξει νερό στο κρασί της και η Γερμανία η οποία επιμένει στην “μικρότερη” μείωση των επιτοκίων δανεισμού από αυτή που αρχικά είχε συζητηθεί με τον Β. Σόιμπλε και εξακολουθεί να αποκλείει οποιαδήποτε αναφορά/δέσμευση για “κούρεμα” του επίσημου χρέους στο μέλλον (2016) σαν εναλλακτική εκδοχή.

Τις “τεχνικές” λύσεις τις αναζητά ο Τ. Wieser και θα πρέπει να τις βρει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.