ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυβέρνηση : Σχέδιο για μαχαίρι στα υπουργεία

Κυβέρνηση : Σχέδιο για μαχαίρι στα υπουργεία

 Αρχή με τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

“Πράσινο” φως από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης στη νέα μορφή οργανογραμμάτων για το σύνολο των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος.

Σειρά θα πάρει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η έγκριση των νέων οργανογραμμάτων των υπόλοιπων υπουργείων, ώστε η καινούρια εικόνα της κεντρικής κυβέρνησης να περάσει από τη Βουλή με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Τα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος θα αποτελέσουν μπούσουλα για τη δημιουργία των οργανογραμμάτων και των υπόλοιπων υπουργείων.

Η αναδιοργάνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιφέρει σημαντική μείωση των οργανικών μονάδων της κεντρικής υπηρεσίας σε ποσοστό 50% σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων, 57,14% σε επίπεδο διευθύνσεων και 47,14% σε επίπεδο τμημάτων.

Αντίστοιχες μειώσεις του συνολικού αριθμού των οργανικών μονάδων σημειώνονται και για τους λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αξιολογήθηκαν.

Το σύνολο της εξοικονόμησης που θα προκύψει από το σύνολο των παρεμβάσεων φτάνει τα 2.447.963 ευρώ.

Η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 7 εκατομμύρια ευρώ, με την ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών για λογαριασμό του Δημοσίου, με την αξιοποίηση του Εθνικού Τυπογραφείου.

Με βάση την υφιστάμενη στελέχωση, σήμερα στις κύριες και υποστηρικτικές μονάδες του υπουργείου απασχολούνται 483 άτομα.

Η προτεινόμενη στελέχωση σε κύριες και υποστηρικτικές μονάδες μειώνει το προσωπικό κατά 86 εργαζομένους, δηλαδή κατά 18%. Κατά 55% θα μειωθούν σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Από 299 που είναι σήμερα θα παραμείνουν μόνο 134. Το σύνολο του εκτιμώμενου δημοσιονομικού οφέλους από τις παρεμβάσεις και τη νέα δομή του υπουργείου ανέρχεται στα .083.989 ευρώ. Το προσωπικό που σήμερα απασχολείται στο υπουργείο φτάνει τα 1.137 άτομα.

Με βάση το νέο οργανόγραμμα, οι υπάλληλοι αναμένεται ότι θα μειωθούν από 13% μέχρι και 23%. Το προσωπικό των δύο υπουργείων, που θα δει τις θέσεις του να καταργούνται, αναμένεται ότι θα μεταταγεί έπειτα από αξιολόγηση σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, όπου υπάρχει ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.