ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζιτών: Προστατεύεται η πρώτη κατοικία έως 200.000 ευρώ

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζιτών: Προστατεύεται η πρώτη κατοικία έως 200.000 ευρώ

Σε συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν τραπεζίτες και κυβέρνηση στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Η προστασία θα παρέχεται με δύο κριτήρια:

Το υπόλοιπο του δανείου, το οποίο θα πρέπει να είναι ως 130.000 ευρώ και την αντικειμενική αξία που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Η προστασία θα παρέχεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα δίνει τη δυνατότητα επιδότησης από την πλευρά του κράτους για δανειολήπτες με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Όσοι δανειολήπτες υπαχθούν στη ρύθμιση θα μπορούν να προστατεύουν την πρώτη τους κατοικία, ρυθμίζοντας την οφειλή τους με επιτόκιο 2% και διάρκεια αποπληρωμής έως και 25 έτη, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα κουρέματος, όταν το υπόλοιπο του
δανείου υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα αποτυπωθούν τις προσεχείς μέρες σε σχετικό κείμενο που θα αποσταλεί προς έγκριση στους θεσμούς προκειμένου στη συνέχεια να ψηφιστεί στη Βουλή και να αποτελέσει το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει από 1ης Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.