ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει ο ΟΔΔΗΧ

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει ο ΟΔΔΗΧ

   O Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είναι υποστελεχωμένος σε τέτοιο βαθμό ώστε να αδυνατεί να ασκήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που η Πολιτεία του έχει αναθέσει.

Η αναφορά αυτή εμπεριέχεται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων» του υπουργείου Οικονομικών το οποίο προβλέπει την στελέχωση του ΟΔΔΗΧ με το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

  Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως το νομοσχέδιο στοχεύει στην άρση παραγόντων δυσλειτουργίας του ΟΔΔΗΧ με σκοπό την επιτυχή επίτευξη του σκοπού του και χαρακτηριστικά υπογραμμίζει τα εξής: «Πρέπει να τονιστεί ότι ο Οργανισμός περίπου εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους, τη μεγαλύτερη που έχει επιχειρηθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο, και μάλιστα με επιτυχία, είναι σήμερα υποστελεχωμένος σε τέτοιο βαθμό ώστε να αδυνατεί να ασκήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που η Πολιτεία του έχει αναθέσει».

  Σημειώνεται πως ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στον ΟΔΔΗΧ αγγίζουν τις 30 μέχρι σήμερα καλύπτονταν από μόλις 7 ειδικούς επιστήμονες.

  Έτσι, στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου σημειώνεται πως «είναι προφανές ότι απαιτείται άμεσα πλήρης στελέχωση του Οργανισμού με το αναγκαίο προσωπικό, κυρίως με αποσπάσεις ή μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και επικουρικά με προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, εφόσον ο κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί το επιτρέψουν».

  Με το νομοσχέδιο ορίζεται και ρητά η ασκούμενη μέχρι σήμερα αρμοδιότητα του Οργανισμού να μετέχει μαζί με άλλους συναρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, με τον Γενικό Διευθυντή του ή εξουσιοδοτημένο στέλεχος του Οργανισμού, σε Τεχνικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών μελών της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.λπ., όταν σ’ αυτές συζητούνται ή γίνεται επεξεργασία, τεχνικών θεμάτων που αφορούν το δανεισμό της χώρας ή την διαχείριση του χρέους.

  Ακόμη, ορίζεται ότι στις δύο επιχειρησιακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, τη Διεύθυνση Δανεισμού και Διαχείρισης, καθώς και τη Διεύθυνση Ανάλυσης Χαρτοφυλακίου και Αγορών, οι Προϊστάμενοι ορίζονται και με απ’ ευθείας πρόσληψη με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου τριετούς διάρκειας, μεταξύ προσώπων αποδεδειγμένης εμπειρίας και προϋπηρεσίας, τουλάχιστον πέντε ετών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κάλυψη των κρίσιμης σημασίας θέσεων αυτών από προσωπικό άκρως εξειδικευμένο και έμπειρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.