Εξάλειψη εισοδηματικών κριτηρίων στις 120 δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εξάλειψη εισοδηματικών κριτηρίων στις 120 δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εξάλειψη των εισοδηματικών κριτηρίων που επηρεάζουν την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Με τους υφιστάμενους κανόνες το πλήθος των δόσεων καθορίζεται σε συνάρτηση με το εισόδημα του οφειλέτη και μία σειρά άλλων συντελεστών.

Παραδείγματος χάρη, φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ και χρέος 10.000 ευρώ καλείται σήμερα να εξοφλήσει την οφειλή σε 20 δόσεις των 500 ευρώ.

Με τις προωθούμενες αλλαγές θα μπορεί να εξοφλήσει σε 120 δόσεις των 83 ευρώ, επιμηκύνοντας δραστικά το διάστημα αποπληρωμής και μειώνοντας το βάρος που επωμίζονται οι φορολογούμενοι ανά καταβολή.

Κατά τις επαφές που είχαν με την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των θεσμών διαμήνυσαν πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν ελευθερία κινήσεων όσον αφορά την φορολογική πολιτική, εφόσον επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως οι αλλαγές στην ρύθμιση, συν η πιστή εφαρμογή των προϋπολογισμών των υπουργείων, θα καλύψουν το κενό 300 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα που θα προκαλέσει η μείωση του ΕΝΦΙΑ φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.