Σε κίνδυνο φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες – Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό της Ευρώπης

Σε κίνδυνο φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες – Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό της Ευρώπης

Την τρίτη θέση κατέχει ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. η Ελλάδα, όσον αφορά τον πληθυσμό που κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

H Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, σε μικρή απόσταση από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όσον αφορά το ποσοστό των πολιτών της που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 31,8% έναντι 32,8% των Βουλγάρων και 32,5% των Ρουμάνων που κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Αν και είναι μειωμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2017, όταν είχε διαμορφωθεί στο 34,8%, παραμένει κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το 2008, δηλαδή πριν από την ένραξη της κρίσης. Αντίθετα, σε σχέση με το 2008, το αντίστοιχο ποσοστό της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας έκανε βουτιά 12 και 11,7 ποσοστιαίων μονάδων, αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το σύνολο της ΕΕ, το ποσοστό των κατοίκων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό μειώθηκε στο 21,7% πέρυσι από 22,4% το 2017 και 23,7% το 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.